جراحی و کشیدن دندان عقل
- فیلم کامل کشیدن دندان عقل
- دندان عقل چیست؟
- دندان عقل چه زمانی بیرون می زند؟
- فیلم توضیحات کامل دکتر ابراهیم گل درباره دندان عقل
- هزینه جراحی دندان عقل
- ترس از کشیدن دندان عقل
- درد بعد از کشیدن دندان عقل پایین
- کشیدن دندان عقل بدون جراحی
- علائم عفونت بعد از کشیدن دندان عقل
- بوی بد دهان بعد از کشیدن دندان عقل
- تا چه سنی مجاز به کشیدن دندان عقل نهفته هستیم؟
فیلم کامل کشیدن دندان عقل
دندان عقل چیست؟
دندان عقل چه زمانی بیرون می زند؟
چرا دندان عقل در می آوریم؟

مشکلات برای کشیدن دندان عقل چیست؟
هزینه کشیدن دندان عقل
توضیحات کامل دکتر ابراهیم گل درباره کشیدن دندان عقل - قسمت اول
ترس از کشیدن دندان عقل
با تمام این صحبت ها لازم است که اشاره کنیم که به طور کلی کشیدن و یا جراحی دندان عقل هیچ ترسی ندارد و در اغلب موارد بدون درد و خونریزی صورت می پذیرد. شاهد بر این موضوع فیلم های بیماران می باشد که کشیدن دندان عقل آنها بدون هیچ گونه مشکلی انجام می گردد. در کلینیک های حرفه ای بیمار قبل از کشیدن دندان عقل از لحاظ روحی و روانی کاملا آماده می شود و در حین جراحی کاملا احساس آرامش دارد.
درد بعد از کشیدن دندان عقل چقدر طول میکشد
با توجه به میزان تحمل درد در افراد مختلف میزان درد بعد از کشیدن دندان عقل نیز متفاوت خواهد بود ممکن است برای بعضی افراد حتی یک مسکن ساده هم نیاز نباشد و افراد با تحمل بالایی باشند و حتی احساس درد نیز نداشته باشند ، اما افرادی هم هستند که حتی تحمل یک سر درد ساده را هم ندارند و درد بعد از کشیدن دندان عقل نیز ممکن هست برای آنها سنگین باشد و حتما باید متناوبا از مسکن استفاده کنند. که عموما از چند روز اول می توانند تا یک هفته استفاده نمایند تا درد به طور کامل تسکین پیدا کند. علاوه بر این ها حجم جراحی و وسعت کشیدن دندان عقل نیز بسیار مهم است که به تناسب آن پزشک معالج می تواند مسکن مناسب تجویز نماید.
درد بعد از کشیدن دندان عقل پایین
کشیدن دندان عقل بدون جراحی
علائم عفونت بعد از کشیدن دندان عقل
بوی بد دهان بعد از کشیدن دندان عقل
به طور کلی بوی بد دهان بعد از کشیدن دندان عقل طبیعی می باشد ، اما اگر این بو پس از چند روز ادامه داشته باشد باید به وضع آن رسیدگی نمود. البته در بعضی از شرایط احتمال دارد که مواد غذایی به علت بهداشت ضعیف در آن نواحی وجود داشته باشند که پس از کشیدن میکروب ها و باکتری ها نمایان شوند و در پی آن بوی بد دهان سپس درد و عفونت و پوسیدگی را نیز به همراه خواهد داشت، که برای رفع آن باید عفونت مرتقع گردد که در ادامه توضیح داده می شود.
اما راهکار اساسی برای رفع بوی بد دهان بعد از کشیدن دندان عقل استفاده از دهان شویه کلر هگزدین می باشد که علاوه بر شستشو ضدعفونی نیز می کند و می تواند طیف وسیعی از میکروب ها و باکتریهای دهان و دندان را از بین ببرد.
عوارض کشیدن دندان عقل پایین
از جمله عوارض کشیدن دندان عقل پایین و بالا حفره ی خشک یا درای ساکت است که احتمال دارد پس از کشیدن دندان عقل اتفاق بیافتد، که با درد شدید همراه است و بیمار در دهان خود بوی بدی را حس می کند و حتی مزه ی دهان بیماران نیز تغییر پیدا می کند. لازم است بیماران در صورت مشاهده این علائم سریعا با دندانپزشک معالج خود تماس بگیرند.
چرا باید دندان عقل را بکشیم؟
دلایلی که کشیدن دندان عقل را توجیه می کند به ترتیب شامل موارد زیرند:
1-پیشگیری و یا درمان«پری کرمنیت» که عبارتند از التهاب در بافت نرم پوشانده تاج یک دندان نیمه نهفته که همراه با درد می باشد. و در صورت پشرفت منجر به عفونت شدید در فضا های چانه، و گردن می شود. علت عمده پری کرونیت تجمع میکروبی در بافت نرم لثه ای پوشش شده دندان نیمه نهفته می باشد که به دنبال کاهش خفیف رو موقت در میدان دفاع بدن به شکل التهاب شدید نمایان می شود. همچنین میتواند به علت دندان عقل فک بالا ایجاد شود. به این ترتیب که در اثر ضربات ناشی از دندان عقل بالا بافت نرم پوشاننده دندان عقل فک پایین تخریب و متورم می شود که در این موارد با کشیدن دندان عقل فک بالا بهبودی حاصل می شود.
توضیحات کامل دکتر ابراهیم گل درباره کشیدن دندان عقل - قسمت دوم
2-پیشگیری از ایجاد بیماری های پریونتال (بافت های نگهدارنده ی دندان)
دندان عقل نهفته و یا نیمه نهفته در خلق دندان آسیای دوم باعث ایجاد یک شکاف لثه ای عمیق در خلف دندان 7 می شود که باعث نفوذ میکروب ها و تخریب بافت های نگهدارنده ی دندان 7 می شود. و به دلیل عدم دسترسی در این ناحیه در نهایت منجر به از بین رفتن دندان 7 می گردد. با خارج کردن زود هنگام دندان عقل نهفته و یا نیمه نهفته از بروز بیماری های لثه ای و استخوانی در اطراف دندان 7 جلوگیری به عمل آورده و همچنین احتمال بیشتری برای ترمیم استخوان در این ناحیه وجود دارد. (شکل دوم رادیوگرافی)
3-پیشگیری از پوسیدگی: تماس تاج دندان عقل نهفته و نیمه نهفته با دندان 7(مولردوم) منجر به پوسیدگی های شدید و پیش رونده که حتی تا نواحی رشد دندان 7 گسترش می یابد می گردد.
4-تحلیل ریشه دندان های مجاور: عکس
5-پیشگیری از ایجاد کیست و تومور های دندانی و فکی: بافت اطراف دندان نهفته بسیار مستعد تغییرات سرطانی و کیستی می باشد که در صورت بروز این تومور ها نیاز به درمان های پیشرفته و وسیع می باشد.
6- درد: وجود دندان نهفته می تواند عامل درد های با منشا نامعلوم در ناحیه فک و صورت می باشد.. و در صورتی که هیچ گونه مدتی برای وجود درد در ناحیه یافت نشود باید نسبت به خارج کردن دندان نهفته اقدام شود.
7-پیشگیری از تداخل با پروتز: به دنبال از دست رفتن دندان ها استخوان فکی دچار تحلیل می شود و این امر منجر به سطحی شدن دندان های نهفته می گردد که در نهایت باعث زخمی شدن بافت نرم دهان و التهاب می گردد.
8-پیشگیری از وقوع شکستگی فک: وجود دندان عقل نهفته پایین باعث تضعیف استخوان زاویه نمک شده و در صورت برخورد ضربه متوسط باعث شکستگی در همین ناحیه می شود. با خارج سازی به موقع حفره استخوان شده را استحکام ناحیه افزوده می شود.
9-نیازهای ارتودنسی: بهتر است قبل از انجام درمان های ارتودنسی جهت تسهیل و ثبات درمان ارتودنسی حتماً قبل از انجام درمان های ارتودنسی جهت خارج سازی دندان عقل نهفته اقدام شود.
10-آماده سازی بیماران جهت جراحی های اصلاحی فکی: 6 ماه قبل از جراحی اصلاح موقعیت فکی دندان عقل نهفته باید خارج شود.
تا چه سنی مجاز به کشیدن دندان عقل نهفته هستیم؟
شایع ترین علتی که کشیدن دندان عقل را غیر مجاز می کند. خارج کردن دندان های عقل نهفته در سنین بالا می باشد. به دلیل اینکه با افزایش سن استخوان به شدت کلسیفیه می شود و از انعطاف پذیری استخوان کاسته می شود و در نتیجه حین خارج سازی دندان عقل نهفته، استخوان خم کمتری از خود نشان می دهد و در نتیجه باید استخوان بیشتری از طریق جراحی برای جابجایی دندان از حفره اش برداشته شود. و از طرفی با افزایش سن عوارض بعد از جراحی بیشتر خواهد شد.
بنابراین در بیمار با سن بیشتر (معمولاً بیشتر از 35 سال) یک دندان نهفته که هیچ علامت بیماری ندارد و در رادیوگرافی استخوان پوشاننده آن قابل تشخیص باشد نباید خارج شود. و دندانپزشک دندان نهفته را از نظر رادیوگرافیک هر 2-1 سال جهت وقوع عوارض ناخوشایند کنترل کند.
فیلم رضایتمندی بیمار برای کشیدن دندان عقل
خطرات و عوارض احتمالی کشیدن دندان عقل
در موارد نادر ممکن است عوارض زیر تجربه شوند:
• عفونت حفره دندان در اثر نفوذ باکتری ها یا ذرات غذا
• صدمه دیدن عصب ها، دندان ها یا استخوان فک یا سینوس ها
در ابتدا کمی خونریزی از محل زخم را تجربه می کنید. نباید برای بیرون ریختن خون، شدید تف کنید چون باید لخته خون تشکیل شود و کنده نشود. گاز استریل روی زخم را طبق دستور عوض کنید.
برای برطرف کردن درد می توانید از مسکن های معمولی مثل استامینوفن استفاده کنید. مسکن به خصوص در شرایطی که استخوان دستکاری شده است، مفید است. کمپرس سرد هم می تواند به رفع درد کمک کند.
کمی تورم و کبودی کاملا طبیعی است که ظرف دو تا سه روز کاهش می یابد. پس از جراحی سعی کنید استراحت کنید و از روز بعد به فعالیت های روزمره خود برگردید. حداقل تا یک هفته از فعالیت های شدیدی که ممکن است باعث کنده شدن لخته خون حفره دندان شود، خودداری کنید. از شما خواسته می شود مایعات زیادی بنوشید اما نوشیدنی های الکی، کافئین دار، گاز دار یا داغ را ظرف 24 ساعت اول نخورید. حداقل تا یک هفته با نی چیزی نخورید. همچنین در سایت nhs اطلاعات کاملی وجود دارد .
در چه صورت با دندانپزشک تماس بگیرم؟
اشکال در بلع یا تنفس
خونریزی زیاد
تب
درد شدید که با مسکن های تجویز شده آرام نمی شود
ورمی که پس از دو تا سه روز بدتر شده است
احساس طعم بد در دهان که با شستشوی دهان با آب نمک از بین نمی رود
ترشح چرک از حفره دندان
باقی ماندن اثر بی حسی یا از دست دادن حس در دهان
ترشح خون یا چرک از بینی
دندونم خیلی درد میکنه چیکار کنم؟