انواع مختلف گیر کردن دندان عقل در زیر لثه
گاهی اوقات دندان در زیر لثه گیر کرده و تنها بخشی از آن بیرون می زند و گاهی اصلا دندان نمی تواند از لثه بیرون بزند. این اتفاق در مورد دندان عقل بسیار شایع است چون برای کشیدن دندان عقل مشکلاتی بوجود می آید.
از آنجایی که دندان عقل آخرین دندانی است که بیرون می زند و در صورت کوچک بودن فک و کمبود فضا، احتمال بسته بودن مسیر بیرون زدن دندان عقل بیشتر بوده و در نتیجه آن دندان زیر لثه می ماند. (توصیه می شود مقالات لمینت دندان و ایمپلنت دندان را نیز مشاهده کنید)
به گیر کردن دندان در زیر لثه نهفتگی گفته می شود. نهفتگی دندان عقل بسته به شرایط، درمان می شود و همیشه به جراحی نیاز ندارد. انواع مختلف نهفتگی دندان عقل به صورت زیر است.
نهفتگی افقی
این نوع نهفتگی دندان، بیشتر از همه درد دارد. در این نوع نهفتگی دندان عقل که در واقع آسیاب بزرگ سوم است، به صورت افقی قرار گرفته و به دندان آسیاب همسایه خود فشار وارد می کند. تصور کنید یک آجر روی پدال گاز یک بولدوزر قرار داده اید و ماشین به کندی و آرام آرام حرکت می کند.
اگر از این نوع نهفتگی دندان رنج می برید، احتمالا درد زیادی دارید مگر این که تحت درمان قرار بگیرید. عکس پرتوی ایکس مشخص می کند دندان عقل نهفته، چه وضعیتی دارد. اگر نهفتگی افقی تایید شود دندانپزشک احتمالا توصیه می کند به جراح دهان مراجعه کنید تا طی یک عمل جراحی، دندانتان را بکشد.
اگر دست روی دست بگذارید درد غیر قابل تحمل شده و خطر صدمه دیدن دندان های همسایه آن وجود دارد. بنابراین حتما به جراح دهان مراجعه کنید تا از عوارض این مشکل در امان بمانید. بدون عکس پرتوی ایکس نمیتوان موقعیت دقیق دندان عقل نهفته را مشخص کرد.
این کار تحت بی حسی موضعی و یا بیهوشی عمومی صورت می گیرد. پس از پایان جراحی با مصرف مسکن درد برطرف می شود. ممکن است برای کاهش احتمال عوارض در دوران بهبودی بافت ها، آنتی بیوتیک (چرک خشک کن) تجویز شود.
نهفتگی به سمت عقب دهان
این نوع نهفتگی کمترین شیوع را دارد. هنگامی که دندان عقل به صورت دیستال نهفته شده است یعنی به سمت عقب دهان زاویه دارد. بسته به زاویه دندان در مورد کشیدن آن تصمیم گیری می شود. اگر زاویه دندان نزدیک به صفر درجه باشد جراح ممکن است یکی دو سال صبر کند تا ببیند آیا لازم است دندان کشیده شود یا نه.
اگر زاویه دندان حدود 90 درجه باشد، احتمال زیادی دارد که در نهایت در استخوان گیر کرده و نتواند کامل بیرون بزند. در این مرحله تصمیم گیری در مورد کشیدن یا نکشیدن دندان عقل بر عهده جراح دهان است.
نهفتگی عمودی
این نوع نهفتگی به این معنی است که دندان عقل تقریبا به حالت قائم ایستاده است. ممکن است دندان به دندان مجاور خود نزدیک شده یا با آن تماس پیدا کند. احتمال این که چنین دندانی به شکل نرمال بیرون بزند بسیار زیاد است. این نوع نهفتگی به ندرت به جراحی نیاز پیدا می کند. اگر نیاز به عمل جراحی باشد، علت آن فشار آوردن دندان بر سطح زیرین دندان آسیاب همسایه یا جلوی استخوان است.
نهفتگی به سمت جلوی دهان یا مزیال
این نوع نهفتگی به صورتی است که دندان به سمت جلوی دهان زاویه دارد. این نهفتگی شایعترین نوع نهفتگی است و زاویه دندان تعیین کننده روش درمانی یا عدم درمان است. در بیشتر موارد بیرون زدن بخشی از دندان (نیمه نهفته) اتفاق می افتد به طوری که جلوی دندان به سطح لثه می رسد اما عقب دندان بیرون زده است.
این نوع نهفتگی دندان معمولا مدتی تحت نظر دندانپزشک قرار می گیرد چرا که ممکن است خود به خود اصلاح شود. همچنین در سایت nuffieldhealth اطلاعات کاملی وجود دارد.
مقالات مرتبط :
ایمپلنت فوری دندان | مزایای کاشت ایمپلنت دندان فوری + قیمت 1403
ایمپلنت دندان چیست؟ | هزینه کاشت ایمپلنت دندان در سال 1403
بهترین مرکز ایمپلنت | کلینیک تخصصی ایمپلنت
ایمپلنت یک روزه | کاشت دندان در یک روز - تحویل فوری روکش
بهترین دندانپزشک در شهرک غرب | تهران
ایمپلنت دیجیتال | مراحل درمان – محاسبه قیمت و مشاوره
متخصص ایمپلنت | بهترین متخصص ایمپلنت از نگاه بیماران
جراحی لثه با لیزر و هزینه آن و بیماری های لثه چیست؟
کشیدن دندان عقل + [هزینه جراحی دندان عقل]
لمینت دندان چیست؟ انواع لمینت دندان | قیمت لمینت در سال 1403
میخاستم بدونم ایا دندان عقلی که در اومده و به عصب رسیده رو میشه عصب کشی کرد ؟دنبال اینم که به جای کشیدن اگه میشه درستشون کنم ایا امکان عصب کشی دندان عقل وجود داره ؟ شما این کارو انجام میدین؟
سلام وقت خوش
در هر صورت برای اعلام نظر باید معاینه کلینیکی صورت گیرد.
همچنین در صورت تمایل میتوانید مقاله زیر در ازتباط با دندان عقل را مطالعه کنید:
https://drebrahimgol.com/what-is-a-wisdom-tooth