این مطلب را به دوست خود ارسال کنید

اطلاعات شما نزد دکتر سمیه ابراهیم گل کاملا محفوظ می باشد

مطب ایمپلنت و زیبایی دکتر سمیه ابراهیم گل

02188082941 02186128996 شنبه تا جمعه 9 الی 21 حتی ایام تعطیل

چرا جای خالی دندان باید پر شود؟

چرا جای خالی دندان باید پر شود؟

چرا جای خالی دندان باید پر شود؟ - گاهی اوقات هنگامی که با دندان درد یا مشکلات دندانی دیگر به دندانپزشک مراجعه می کنیم متوجه می شویم راهی به جز کشیدن دندان برای ما باقی نمانده است.

1400/08/15
8,645
3

چرا جای خالی دندان باید پر شود؟

 
چرا جای خالی دندان باید پر شود؟    - کلینیک دکتر ابراهیم گل
 

دندان خالی

گاهی اوقات هنگامی که با دندان درد یا مشکلات دندانی دیگر به دندانپزشک مراجعه می کنیم متوجه می شویم راهی به جز کشیدن دندان برای ما باقی نمانده است. شاید برای برخی از ما کاملاً بدیهی باشد که پس از کشیدن دندان باید جای خالی آن را با نوعی پروتز دندانی پر کنیم اما بعضی از ما دلیلی برای عجله نمی بینیم و ممکن است مدتها جای دندان را خالی بگذاریم. (توصیه میشود مقالات لمینت دندان و ایمپلنت دندان را نیز مشاهده کنید )  
 تعلل در جایگزینی دندانهای از دست رفته مشکلات زیادی ممکن است به دنبال داشته باشد بنابراین به محض از دست دادن دندان باید به فکر جایگزینی آن باشید. اگر نمی دانید چرا،  با خواندن ادامه مطلب متوجه می شوید.


 گیر کردن غذا در جای دندان خالی

 اولین اتفاقی که احتمالا آن را خیلی زود تجربه می کنید این است که هر بار غذا میخورید ذرات غذا در جای خالی دندان گیر می کنند. پس از مدتی ممکن است به این وضعیت عادت کنید و متوجه وجود ذرات غذا در جای خالی دندان ها نشوید اما این به این معنی نیست که  این وضعیت هیچ پیامدی ندارد. 

ذرات غذا پس از مدتی شروع به فساد کرده و بو می گیرند بنابراین یکی از عواقب آن بوی بد دهان است. از طرف دیگر باکتری ها شروع به تغذیه از ذرات غذا می کنند و به سرعت رشد و تکثیر می یابند در نتیجه این محل مملو از باکتری می‌شود. اگر هر بار که مسواک می زنید توجه ویژه ‌ای به جای خالی دندان ها نداشته باشید ممکن است پلاک و باکتری ها تمیز نشوند و باعث پوسیدگی دندان های مجاور و عفونت لثه شوند.

متأسفانه حتی اگر هنگام مسواک زدن حواستان به این بخش ها باشد باز هم ممکن است نتوانید به خوبی آن را تمیز کنید به خصوص اگر جای خالی دندان در عقب دهان باشد و  مسواک به خوبی به همه سطوح دندان های مجاور دسترسی نداشته باشد.

 
 
نمی‌توان جلوی نهفته شدن دندان را گرفت اما می‌توان با چکاب های منظم دندانپزشکی و تمیز کردن موثر دندان‌ها و نظارت بر رشد
و بیرون زدن دندان های عقل، جلوی عوارض آن را به موقع گرفت.
 
مطالعه بیشتر >>>   کشیدن دندان عقل 
 
 

 درست جویده نشدن غذا در دندان خالی

 اگر یک یا چند دندان خود را از دست داده باشید و آنها را با پروتز مصنوعی جایگزین نکرده باشید طبیعتا جویدن غذا را نمی توانید به شکل صحیح انجام دهید و غذا بدون این که خوب جویده و له شده باشد وارد معده می شود. این وضعیت می‌تواند باعث مشکلات  گوارشی مثل رفلاکس اسید یا  نفخ و دل درد شود.  هر دندان وظیفه خاصی بر عهده دارد و ما برای جویدن درست غذا نیاز به همه آنها داریم.  اگر دندانی را از دست می‌ دهید باید جای خالی آن را پر کنید تا اختلالی در پردازش غذا در دهان ایجاد نشود.

 

جای دندان خالی و بروز اشکال در تلفظ کلمات

 گاهی اوقات جایگاه دندان از دست رفته به گونه ای است که تاثیر زیادی بر تلفظ کلمات و حروف می گذارد. هنگام تلفظ و صحبت کردن، زبان خود را با وضعیت دندان ها منطبق می کند بنابراین اگر یک یا چند دندان جایشان خالی باشد می‌تواند تکلم را تحت تاثیر قرار بدهند.


 کج شدن دندان های همسایه

 همه دندان های طبیعی قابلیت حرکت جزئی دارند چراکه به استخوان جوش نخورده اند بلکه به واسطه بافت های رشته ‌ای به نام رباط پریودنتال به استخوان وصل هستند و این بافت های رشته های انعطاف پذیر هستند. به همین علت دندان ها تحت فشار براکت ارتودنسی  یا نیروهای دیگر حرکت می کنند.

هنگامی که دندان در کنار خود مقاومت یا مانعی نمی بیند به تدریج حرکت کرده و به سمت آن  کج می شود. به این ترتیب دندان های مجاور جای خالی به سمت جای خالی انحراف پیدا می کنند.

همچنین دندان مقابل که دیگر در مقابل خود مقاومتی نمی بیند از جای خود بیشتر بیرون می زند در نتیجه وضعیت بایت به هم ریخته و تناسب و هماهنگی دندان ها با یکدیگر، از بین می رود. نتیجه این است که پس از مدتی دندان هایتان کج و نا مرتب شده و نیاز به درمان ارتودنسی پیدا می کنید.

 
 
گاهی اوقات دندان در زیر لثه گیر کرده و تنها بخشی از آن بیرون می زند و گاهی اصلا دندان نمی تواند از لثه بیرون بزند.
این اتفاق در مورد دندان عقل بسیار شایع است.
 
 
 

 از دست دادن شرایط کاشت ایمپلنت

از لحظه ‌ای که جای دندان خالی می شود استخوان فک دیگر تحریک نمی شود در نتیجه فرآیند بازسازی استخوان متوقف می شود. از این رو به تدریج استخوان فک تحلیل می رود و کوچک می شود.

اگر ایمپلنت کاشته نشود پس از مدتی شرایط کاشت ایمپلنت را از دست می‌ دهید چرا که دیگر استخوان فک آماده پشتیبانی ایمپلنت نیست. بنابراین اگر می‌خواهید دندان خود را با ایمپلنت جایگزین کنید باید هر چه سریعتر برای این کار اقدام نمایید. اگر استخوان فک تحلیل برود برای کاشت ایمپلنت باید پیوند استخوان انجام بدهید و یا از روش های دیگری به جای ایمپلنت استفاده کنید. همچنین در سایت crest اطلاعات کاملی وجود دارد .

 
 

کشیدن دندان عقل + جراحی دندان عقل نهفته + بدون درد و خونریزی

چرا جای خالی دندان باید پر شود؟  - انواع دندان عقل

دندان عقل سومین دندان آسیاب بزرگ (Wisdom Tooth) می‌ باشد. دندان عقل دیرتر از دندان‌ های دیگر از سن 17 تا 21
سالگی‌ رشد می‌ کند. با کوچک شدن فک به دلیل رشد انسان، رشد دندان عقل به علت کمبود فضا محدود می شود
و در نتیجه دندان عقل خود را به شکل نهفته و نیمه ‌نهفته (Wisdom Teeth) نشان می‌دهد.
 
در صورتی که کشیدن دندان عقل و درمان مورد نظر دیر انجام شود ممکن است به دندان های دیگر آسیب برساند.
پس هر چه سریع تر برای تعیین وقت چکاب و مشاوره با ما در ارتباط باشید.
 
 
 
چرا جای خالی دندان باید پر شود؟    - رسالت کلینیک دکتر ابراهیم گل
 
 
چرا جای خالی دندان باید پر شود؟   - ویدیوهای بیشتر
 
 

 
مقالات مرتبط :

نظرات کاربران

captcha Refresh
الی
۱۳۹۹/۱۱/۰۸۰۰
پاسخ

سلام خسته نباشید. لمینت دندان رو برای همه دندان ها باید انجام داد یا فقط برای 8 یا 10 دندان جلو؟

دکتر ابراهیم گل
۱۳۹۹/۱۱/۱۹۰۰

سلام وقت خوش.

خط لبخند هر شخص منحصر به فرد است و این بستگی به تعداد دندانهای تحتانی دارد که موقع لبخند زدن دیده می شوند. ممکن است شما اصلا نیازی به لمینت دندان برای دندان های فک پایین نداشته باشید.

عضویت در خبرنامه

با عضویت در خبرنامه می توانید از جدیدترین مقالات، اخبار و تخفیفات سایت در ایمیل خود با خبر شوید

راه های دسترسی به کلینیک دندانپزشکی دکتر ابراهیم گل:

آدرس :شهرک غرب - بلوار دادمان - بین خیابان فلامک و بلوار فرحزادی - خیابان فخارمقدم - کوچه گلبرگ یکم شرقی- پلاک 4 - واحد 2

تلفن : 86128996

مسیر دسترسی: میدان صنعت، بلوار فرحزادی، بیمارستان آتیه. (از بیمارستان آتیه به سمت خیابان فلامک، نبش خیابان گلسا)

dr. ebrahimgol location