پرکردن دندان با مواد سیاه یا مواد سفید؟
در مرکز ایمپلنت دندان دکتر ابراهیم گل با انتخاب بهترین برندهای ایمپلنت در دنیا و همچنین متخصصین با تجربه و نمونه کار های فراوان در سراسر کشور موجبات اطمینان همه مراجعه کنندگان گرامی فراهم آورده شود.
بعضی مواقع بین دندان ها و جاهایی که با مسواک به آن دسترسی نداریم، پوسیدگی شروع می شود. که به طور کلی هر نوع تغییر رنگ و یا سیاه شدن رنگ دندان، به عنوان پوسیدگی شناخته نمی شود.
در بسیاری از موارد پوسیدگی سطحی نیازی به ترمیم و یا پر کردن ندارد و تنها با رعایت بهداشت، می توان از پیشرفت آن جلوگیری کرد. ماده سفید، یا کامپوزیت دندان و ماده سیاه یا آمالگام دو نوع ماده ترمیمی هستند که در دندانپزشکی به کار می روند.
فهرست مطالب سایت (کلیک کنید)
- پرکردن دندان با مواد سفید خوبه یا سیاه
- مواد پر کننده دندان خانگی
- پرکردن دندان با کامپوزیت
- قیمت پرکردن دندان با مواد سفید
- پر کردن دندان با آمالگام
- پرکردن دندان با مواد نقره ای و طلا
- هزینه پرکردن دندان 1403
- بهترین مواد پر کننده دندان
پرکردن دندان با مواد سفید خوبه یا سیاه
ماده سیاه یا آمالگام و ماده سفید یا کامپوزیت دندان دو نوع ماده ترمیمی هستند که بیشتر از سایر مواد در دندانپزشکی، به کار می روند. برای پر کردن دندان در وهله اول دندانپزشک باید تصمیم بگیرد که از مواد سیاه یا آمالگام استفاده شود و یا از مواد سفید یا کامپوزیت.
اما بهتر است که تفاوت های ماده سفید و سیاه برای پر کردن دندان ها مشخص شود، که بعد از اعلام طرح درمان از سوی دندانپزشک بیمار بتواند درک بهتری از درمان خود داشته باشد. در سایت دانشگاه هاروارد health.harvard.edu هم مطالب مفید در این باره آورده شده است.
مواد پر کننده دندان خانگی
مواد مختلفی برای پر کردن دندان استفاده می شود. دندان ها را می توان با طلا، کامپوزیت (ماده سفید) و یا آمالگام (ماده سیاه) پر کرد. همچنین موادی وجود دارد که حاوی ذرات شیشه است و به یونومر شیشه یا گلس یونومر شناخته می شود و بسیار شبیه رزین کامپوزیت کار می شود.
برای درمان پوسیدگی دندان ابتدا بخش های پوسیده دندان برداشته می شود و سپس سوراخ ایجاد شده با مواد پر کننده مخصوصی، پر می گردد، تا قدرت و علمکرد دندان حفظ شود. همچنین پر کردن دندان برای ترمیم ترک خوردگی و شکستگی ها نیز انجام می شود و نیز برای ترمیم دندان هایی که خیلی ساییده شده اند مثلا در دندان قروچه شدید، از مواد پر کننده استفاده می شود. البته اگر خرابی دندان زیاد باشد از روکش دندان استفاده می شود.
روشهایی برای پر کردن دندان در خانه بعد از افتادن پرکردگی دندان در خانه وجود دارد. همچنین میتوان به درمانهای خانگی برای سفید کردن پوسیدگی سطحی دندان اشاره کرد که به هیچ عنوان این درمانها دائمی نیستند و حتما در اولین فرصت باید به دندانپزشک مراجعه نمایید.
برای پر کردن دندان در خانه میتوان با گوش پاک کن مقدار کمی از سیمان دندان را بر روی دندان خالی شده بزنید. توجه داشته باشید حتما از سیمان دندانپزشکی برای ترمیم دندان های خود استفاده کنید
و یا با استفاده از گوش پاک کن کمی روغن گل میخک بر روی دندان خود بمالید. این روش برای تسکین درد می تواند مفید است در هر حال بهتر است برای انجام درمان حتما به مطب دندانپزشکی مراجعه کنید.
پرکردن دندان با کامپوزیت
کامپوزیت یا ماده سفید همواره درحال تغییر و پیشرفت است و دندانپزشکان هر روز در حال تلاش برای تولید و استفاده از مواد بهتر با خواص بهتری هستند. به این دلیل و با توجه به بهبود سیستم های چسبندگی این ماده سفید به دندان طی سال های اخیر بسیاری از پوسیدگی ها که قبلا به دلایل مختلف، با ماده سیاه پر میشدند، امروزه به خوبی با این ماده سفید رنگ ترمیم میشوند.
کامپوزیت یا ماده سفید نوعی پلیمر هم رنگ دندان است که برای پرکردن دندان استفاده می شود، این ماده به صورت خمیری شکل می باشد و در رنگ های مختلف تولید می شود. از کامپوزیت می توان برای پرکردن دندان های جلو و عقب استفاده کرد.
دندانپزشک ابتدا کامپوزیت را که به صورت خمیری می باشد، داخل دندان قرار می دهد و سپس فرم مناسب به آن می دهد، در آخر نور آبی رنگ دستگاهی که طول موج مشخصی تولید می کند را به دندان میتاباند، این نور باعث می شود که مواد کامپوزیت سفت و سخت شوند.
قیمت پرکردن دندان با مواد سفید
پر کردن دندان با کامپوزیت یا ماده سفید عموما هزینه بیشتری نسبت به آمالگام یا ماده سیاه دارد. به طور کلی این هزینه ها ممکن هست طوری باشد که برخی حاضر باشند به خاطر هزینه کمتر از آمالگام به جای کامپوزیت استفاده کنند. قیمت پر کردن دندان با ماده سفید در حدود 1 تا 2 میلیون تومان متغیر می باشد.
پر کردن دندان با آمالگام
آمالگام یا ماده سیاه یکی از قدیمیترین مواد ترمیم دندان در علم دندانپزشکی می باشدکه در حدود 200 سال از تولید اولیه آن می گذرد و اصول صحیح استفاده از ماده سیاه برای پر کردن و ترمیم دندان به عنوان یک مادهی مناسب همچنان در دانشکدههای دندانپزشکی ایران و جهان تدریس می شود.
نحوه عملکرد آن به این صورت است که پس از مخلوط کردن این مواد در دستگاه مخصوص، ماده ای خمیری حاصل می شود که دندان پزشک چند دقیقه فرصت دارد تا آن ها را با فرم دلخواه و متناسب با دندان بیمار در داخل دندان قرار دهد؛ پس از گذشت چند دقیقه آمالگام سفت و سخت می شود.
دوام بالا، پوسیدگی کمتر و مقاومت زیاد در برابر سایش از جمله ویژگی های آمالگام یا ماده سیاه می باشد. و همچنین قیمت مناسب آن نسبت به ماده سفید رنگ یا کامپوزیت باعث شده تا افراد بیشتری بتوانند دندان های خود را ترمیم کنند و از مزایای آن بهره ببرند.
پرکردن دندان با مواد نقره ای و طلا
مواد تشکیل دهنده ی آمالگام نقره ای در واقع ترکیبی از چندین فلز می باشد که همراه با مقدار کمی جیوه نگه داشته میشوند. قابل ذکر است که سطح جیوه در آمالگام دندان کاملا بی ضرر است. این مواد پر کننده نقره ای حدود 10 الی 15 سال بر روی دندان ماندگاری دارند.
یکی از دلایل طول عمر بالای آنها این است که آنها از فلز ساخته شده اند ، به این معنی که آنها یک سطح سخت را نشان میدهند، که بسیاری از دندانپزشکان با استفاده از این ماده مقدار زیادی پر کردن حفره را انجام میدهند.
در زمان های قدیم پر کردن دندان با طلا نیز بسیار شایع بوده است، ورقه های طلا ماندگاری بسیار خوبی دارند و در برابر سایش بسیار مقاوم هستند، تنها عیب آن هزینه بسیار زیاد طلا نسبت به روش های دیگر است.
هزینه پرکردن دندان 1403
به طور کلی هزینه پر کردن دندان در سال 1403 در ایران چیزی حدود 1 میلیون و 700 هزار تومان به بالا است. اما بسته به میزان پوسیدگی و نوع ماده پر کننده دندان هزینه ترمیم دندان ممکن است متفاوت باشد.
بهترین مواد پر کننده دندان
همه افراد برای پر کردن دندان می توان از مواد سیاه یا سفید استفاده کنند. پرکردن دندان با مواد سفید یا مواد سیاه بستگی به شرایط دندان، جایی که دندان قرار دارد و شرایط مالی بیمار دارد که می توان با مشورت دندانپزشک بهترین انتخاب را در این خصوص انجام داد.
به طور کلی صرف نظر از هزینه برای دندان های جلو بهتر است از مواد سفید یا کامپوزیت برای ترمیم و پر کردن دندان استفاده کرد و برای دندان های خلفی می توان از آمالگام یا ماده سیاه استفاده نمود.
در نهایت رعایت بهداشت پس از پر کردن دندان بسیار اهمیت دارد، مسواک زدن تمام سطوح روی دهان را تمیز می کند و همچنین لازم است که حداقل یک بار در روز با استفاده از نخ دندان، بین دندان ها را تمیز کنید. و در نهایت جهت معاینه و جلوگیری از بروز پوسیدگی بهتر است که هر 6 ماه یک بار به دندان پزشک مراجعه کنید.
مرکز ایمپلنت تخصصی دندان
کاشت ایمپلنت + روکش دندان + تحویل فوری حتی یک روزه
مقالات مرتبط :
ایمپلنت دندان چیست؟ | هزینه کاشت ایمپلنت دندان در سال 1403
بهترین مرکز ایمپلنت | کلینیک تخصصی ایمپلنت
ایمپلنت یک روزه | کاشت دندان در یک روز - تحویل فوری روکش
بهترین دندانپزشک در شهرک غرب | تهران
ایمپلنت دیجیتال | مراحل درمان – محاسبه قیمت و مشاوره
متخصص ایمپلنت | بهترین متخصص ایمپلنت از نگاه بیماران
جراحی لثه با لیزر و هزینه آن و بیماری های لثه چیست؟
کشیدن دندان عقل + [هزینه جراحی دندان عقل]
لمینت دندان چیست؟ انواع لمینت دندان | قیمت لمینت در سال 1403