این مطلب را به دوست خود ارسال کنید

اطلاعات شما نزد دکتر سمیه ابراهیم گل کاملا محفوظ می باشد

مطب ایمپلنت و زیبایی دکتر سمیه ابراهیم گل

02188082941 02186128996 شنبه تا جمعه 9 الی 21 حتی ایام تعطیل

حرکت دادن و بیرون کشیدن دندان نیش نهفته در زیر لثه

حرکت دادن و بیرون کشیدن دندان نیش نهفته در زیر لثه

نهفتگی دندان نیش به این معنی است که دندان نیش در زیر لثه گیر کرده و نمیتواند درست بیرون بزند بنابراین علاوه بر این که از نظر زیبایی مسئله ایجاد می شود

1402/08/29
9,001
2

حرکت دادن و بیرون کشیدن دندان نیش نهفته در زیر لثه

 
حرکت دادن و بیرون کشیدن دندان نیش نهفته در زیر لثه
 

نهفتگی دندان های دائمی

نهفتگی دندان نیش به این معنی است که دندان نیش در زیر لثه گیر کرده و نمی تواند درست بیرون بزند بنابراین علاوه بر این که از نظر زیبایی مسئله ایجاد می شود، عملا این دندان هیچ کارایی ندارد. نهفتگی دندان معمولا در دندان آسیاب سوم که به دندان عقل مشهور است، اتفاق می افتد. (توصیه می شود مقالات لمینت دندان و ایمپلنت دندان را نیز مشاهده کنید)

این دندان ها آخرین دندان هایی هستند که از لثه بیرون می زنند و در عقب دهان جای دارند به همین علت در بسیاری از مواقع فضای کافی برای بیرون زدن آنها باقی نمانده است و این دندان ها نهفته یا نیمه نهفته می شوند و مشکلات متعددی مانند درد و عفونت و آبسه ایجاد می کنند.

در مورد نهفتگی دندان عقل چون معمولا نیاز ضروری به این دندان نیست و نیازی به جایگزینی ندارد، در صورت به وجود آوردن مشکل با عمل جراحی کشیده می شود. اما در مورد دندان نیش بالایی که بعد از دندان عقل بیشترین میزان نهفتگی دندان را به خود اختصاص می دهد، موضوع به این سادگی نیست.

دندان نیش دندان مهمی در قوس دندانی است و در غذا خوردن و صحبت کردن نقش مهمی دارد. دندان نیش برای جویدن بسیار محکم است و بلندترین ریشه را در بین تمامی دندان ها دارد. دندان های نیش اولین دندان هایی هستند که هنگام بستن فک ها، با هم تماس پیدا می کنند و فک و بقیه دندان ها را به موقعیت درست هدایت می کنند.

 
 

نهفتگی دندان نیش چگونه است؟

در حالت معمول، دندان های نیش فک بالا آخرین دندان های جلویی هستند که بیرون می زنند. معمولا در سن سیزده سالگی دندان های نیش دائمی بیرون میزنند و فضای خالی جلوی دهان را کامل می بندند.

اگر دندان نیش در زیر لثه گیر کند، باید برای بیرون کشیدن و هدایت آن به جای خود اقدام شود. تکنیک هایی برای کمک به بیرون زدن دندان نیش و هدایت آن وجود دارد که برای همه دندان های بالایی و پایینی نهفته، قابل استفاده است.

شصت درصد از دندان های نیش نهفته بالایی در سقف دهان قرار دارند و بقیه موارد در وسط استخوان پشتیبانی کننده گیر کرده اند و در موقعیت بالاتری نسبت به ریشه دندان های مجاور یا در سمت جلوی قوس دندانی (به سمت صورت (فیشیال)) قرار دارند.

 

اهمیت پی بردن به موقع به نهفتگی دندان نیش

در کودکانی که سن بیشتری دارند بیشتر احتمال دارد که دندان نیش نهفته با کمک نیروهای طبیعی بیرون نزد حتی اگر فضای کافی در قوس دندانی وجود داشته باشد. انجمن ارتودنتیست های امریکا توصیه می کند غربالگری پانورکس پرتوی ایکس همراه با معاینه دهان در همه کودکان در هفت سالگی انجام شود.

در این معاینه باید همه دندان ها شمرده شود تا مشخص شود آیا مشکل در بیرون زدن دندان های دائمی وجود دارد یا نه. باید مشخص شود همه دندان های دائمی در فک وجود دارند یا برخی از آنها غایبند.

وجود دندان اضافی یا زایده های غیر معمول که مسیر بیرون زدن دندان نیش را ممکن است مسدود نمایند باشد بررسی شود. همچنین مشخص می شود آید فضای قوس دندانی ممکن است به اندازه ای کم باشد که دندان نیش فضای کافی برای بیرون زدن نداشته باشد.

این معاینات معمولا توسط دندانپزشک عمومی صورت می گیرد. درمان چنین مشکلاتی نیازمند براکت ارتودنسی برای باز کردن فضای لازم برای بیرون زدن دندان های دائمی است.

همچنین ممکن است لازم باشد جراح دهان دندان اضافی یا زایده های غیر معمولی که باعث بسته شدن مسیر بیرون زدن دندان شده اند را خارج کند. در صورتی که در سن 11 تا 12 سالگی مسیر بیرون زدن به روی دندان باز شده و فضای کافی در قوس دندانی وجود دارد این امکان وجود دارد که دندان نیش نهفته به شکل طبیعی بدون کمک بیرون بزند.

اگر دندان نیش تا 13 یا 14 سالگی کامل رشد کرده و هنوز بیرون نزده است، حتی با باز کردن فضا هم به خودی خود بیرون نمی زند. اگر بیمار سن زیادی داشته باشد (بالای 40 سال)، احتمال این که دندان در جای خود جوش خورده باشد خیلی زیاد است.

در چنین مواردی دندان علیرغم تلاش ارتودنتیست و جراح دهان تکان نمی خورد. متاسفانه تنها راه حل در این مرحله این است که دندان نهفته کشیده شود و جای خالی آن با نوعی پروتز دندانی مانند بریج پر شود.

 

اگر با وجود فضای کافی دندان نیش بیرون نزد، چه باید کرد؟

در مواردی که دندان نیش خود به خود بیرون نمیزند، جراح دهان با همکاری ارتودنتیست دندان به نیش کمک می کنند تا بیرون بزند و به جایگاه اصلی خود برود. هر مورد باید جداگانه بررسی شود و بسته به شرایط روش درمان انتخاب شود اما معمولا هم عمل جراحی لازم است هم براکت ارتودنسی.

در بیشتر موارد باید براکت به دندان های بالایی وصل شود و فضای کافی برای بیرون زدن دندان نهفته ایجاد شود. اگر دندان نیش شیری هنوز نیفتاده است و در جای خود مانده، معمولا در جای خود حفظ می شود تا فضای کافی برای بیرون زدن دندان نیش دائمی باز شود. سپس بیمار به جراح دهان ارجاع داده می شود تا طی یک عمل جراحی، بافت های روی دندان نیش باز شده و کنار زده شوند تا نگین براکت به دندان چسبانده شود.

این عمل ساده در مطب انجام می شود. لثه بالای دندان نهفته برش خورده و بالا زده می شود تا جراح به دندان دسترسی پیدا کند. اگر دندان نیش شیری هنوز در جای خود قرار دارد، در همین جلسه کشیده می شود. پس از نمایان شدن دندان نهفته، جراح نگین براکت را به آن می چسباند. یک زنجیر طلایی کوچک به نگین وصل می شود. جراح زنجیر را به سیم ارتودنسی وصل شده به دندان های دیگر متصل می کند تا ارتودنتیست تنظیمات لازم را انجام دهد.

 
 
این مقاله را هم مطالعه کنید:  کشیدن دندان عقل
 
 

گاهی اوقات جراح دندان نهفته نمایان شده را به همین صورت رو باز رها می کند و لثه را بالاتر از دندان بخیه می کند تا کاملا روی دندان باز بماند و یا این که پنجره ای که در لثه ایجاد شده بود را دوباره می بنند و لثه را روی دندان پوشانده و بخیه می کند. در بیشتر مواقع لثه به جای اول بازگشته و بخیه می شود و فقط زنجیر طلایی چسبیده به دندان نهفته بیرون می ماند.

چندی پس از جراحی (یک تا چهارده روز) بیمار به ارتودنتیست مراجعه می کند. یک حلقه کشی (الاستیک) به زنجیر وصل می شود تا دندان نهفته را بیرون بکشاند. با این کار فرایند حرکت دادن دندان به جایگاه درست، شروع می شود. این کار به دقت تحت کنترل و نظارت قرار دارد و تدریجی انجام می شود به همین علت غالبا یک سال طول می کشد.

یادتان باشد هدف بیرون آوردن دندان نهفته است نه کشیدن و خارج کردن آن. پس از این که دندان به قوس دندانی و جایگاه درست رسید، لثه اطراف آن بررسی می شود تا اطمینان حاصل شود محکم و سالم است و دندان را پشتیبانی می کند. در برخی شرایط به خصوص در مواردی که دندان مسافت طولانی را طی کرده است، ممکن است یک عمل جراحی جزئی لثه لازم باشد تا حجم بافت لثه بیشتر شده و دندان را تنگاتنگ در بر بگیرد. همچنین در سایتncbi.nlm.nih اطلاعات کاملی وجود دارد.

این اصول اساسی را می توان برای هر دندان نهفته در دهان اجرا کرد. در موارد زیادی هر دو دندان نیش بالایی نهفته می شوند. در این موارد فضای قوس دندانی همزمان در هر دو طرف باید آماده سازی شود. هنگامی که ارتودنتیست شرایط را مناسب ببیند، جراح در یک جلسه برای هر دندان نهفته یک نگین براکت وصل می کند تا نیازی به دو جراحی نباشد.

از آنجایی که دندان های جلویی و آسیاب کوچک، اندازه کوچکی دارند و تک ریشه ای هستند در صورتی که نهفته شوند راحت تر می توان آنها را به بیرون هدایت کرد اما کار در مورد دندان های آسیاب بزرگ (عقب دهان) سخت تر است. دندان های آسیاب بزرگ خیلی بزرگتر هستند و چند ریشه دارند، این ویژگی باعث می شود حرکت دادن آنها خیلی سخت تر باشد. از طرفی چون جایگاه آنها عقب دهان است قدرت مانور ارتودنتیست و جراح کمتر است.

 

درمان نهفتگی دندان در کودکی

پژوهش های اخیر نشان می دهند با شناسایی به موقع دندان های نهفته، درمان باید در سنین پایین شروع شود. به محض شناسایی نهفتگی دندان باید بیمار به ارتودنتیست مراجعه نماید تا بررسی های لازم انجام شود. در برخی موارد باید بیمار پیش از سیم کشی دندان ها با براکت، به جراح دهان مراجعه نماید.

جراح ممکن است دندان شیری که بیشتر از موعد مانده و نیفتاده است و یا برخی از دندان های دائمی را بکشد. همچنین هر گونه دندان اضافی یا زایده هایی که مسیر بیرون زدن دندان های دائمی را مسدود کرده اند باید برداشته شوند. همچنین ممکن است از جراح خواسته شود دندان نیش نهفته را نمایان کند بدون این که براکت و زنجیر به آن وصل نماید. به این ترتیب ممکن است بیرون زدن دندان تسهیل شود و نیازی به ارتودنسی نباشد.

در صورتی که بیمار در سن مناسب مراجعه کرده باشد، ممکن است تنها درمان ارتودنسی و ایجاد فضای کافی برای بیرون زدن دندان نهفته کفایت کند و پس از آن دندان خود حرکت کرده و از جای درست بیرون بزند. به این ترتیب طول دوره درمان بسیار کمتر شده و هزینه ها پایینتر خواهد بود و بیمار مدت کوتاه تری باید براکت داشته باشد.

 
حرکت دادن و بیرون کشیدن دندان نیش نهفته در زیر لثه - ویدیو نظرات بیماران دکتر ابراهیم گل
 
 

ایمپلنت فوری دندان با لیزر

کاشت ایمپلنت + روکش دندان + تحویل فوری حتی یک روزه

حرکت دادن و بیرون کشیدن دندان نیش نهفته در زیر لثه - تحویل فوری حتی یک روزه

ایمپلنت دندان ( Dental Implant ) یا فیکسچر در اندازه ریشه دندان جایگزین دندان از دست رفته می شود.
پس از جوش خوردن ایمپلنت قالبگیری انجام می شود و پس از ساخته شدن پروتز در لابراتوار، روکش به بیمار تحویل داده می شود؛
گاهی می شود این پروسه را حتی در یک روز انجام داد.
 
در صورتی که یک یا تعدادی از دندان هایتان را از دست داده اید و نیاز به اطلاعات بیشتر دارید،
پس هر چه سریع تر برای تعیین وقت چکاب و مشاوره با ما در ارتباط باشید.
 
 
 

مقالات مرتبط :

ایمپلنت فوری دندان | مزایای کاشت ایمپلنت دندان فوری + قیمت 1403

ایمپلنت دندان چیست؟ | هزینه کاشت ایمپلنت دندان در سال 1403

بهترین مرکز ایمپلنت | کلینیک تخصصی ایمپلنت

ایمپلنت یک روزه | کاشت دندان در یک روز - تحویل فوری روکش

بهترین دندانپزشک در شهرک غرب | تهران

ایمپلنت دیجیتال | مراحل درمان – محاسبه قیمت و مشاوره

متخصص ایمپلنت | بهترین متخصص ایمپلنت از نگاه بیماران

جراحی لثه با لیزر و هزینه آن و بیماری های لثه چیست؟

کشیدن دندان عقل + [هزینه جراحی دندان عقل]

لمینت دندان چیست؟ انواع لمینت دندان | قیمت لمینت در سال 1403

 

 

کلمات کلیدی : ایمپلنت دندان - لمینت دندان - ایمپلنت فوری - ایمپلنت دیجیتال - بهترین دندانپزشک در شهرک غرب - ایمپلنت یک روزه - مرکز ایمپلنت - متخصص ایمپلنت

 

نظرات کاربران

captcha Refresh
ناشناس
۱۳۹۹/۱۱/۱۱۰۰
پاسخسلام.من16سالمه و نزدیک به 3سال هستش که سه تا دندون نهفته دارم.به چند دکتر مراجعه کردم نظرشون ارتودنسی بود ولی باز میگن نهایتا 50% احتمالش هست درست بشه.
ننظرتون چیه؟آیا ارتودنسی مشکلم رو حل میکنه؟
دکتر ابراهیم گل
۱۳۹۹/۱۱/۱۹۰۰

سلام روزتون بخیر
 لطفا برای بررسی کامل تر عکستون رو برای ما ارسال نمائید.
از طریق لینک زیر می توانید عکس تون رو برای ما بفرستید:
https://drebrahimgol.com/send-your-cbct

 

دسته بندی مقالات

عضویت در خبرنامه

با عضویت در خبرنامه می توانید از جدیدترین مقالات، اخبار و تخفیفات سایت در ایمیل خود با خبر شوید

راه های دسترسی به کلینیک دندانپزشکی دکتر ابراهیم گل:

آدرس :شهرک غرب - بلوار دادمان - بین خیابان فلامک و بلوار فرحزادی - خیابان فخارمقدم - کوچه گلبرگ یکم شرقی- پلاک 4 - واحد 2

تلفن : 86128996

مسیر دسترسی: میدان صنعت، بلوار فرحزادی، بیمارستان آتیه. (از بیمارستان آتیه به سمت خیابان فلامک، نبش خیابان گلسا)

dr. ebrahimgol location