چرا در بیشتر موارد دندان عقل کشیده می شود؟
فهرست مطالب سایت (کلیک کنید)
- دلایل کشیدن دندان عقل چیست؟
- نهفتگی دندان عقل
- عدم وجود فضای کافی در قوس دندانی
- زاویه نامناسب دندان
- پوسیدگی دندان
- پری کرونیت
دلایل کشیدن دندان عقل چیست؟
دندان عقل یا مولر سوم عقبی ترین دندان های دهان هستند که در اوایل دهه بیست زندگی بیرون می زنند اما بعضی از مردم به صورت مادرزادی دندان عقل ندارند. (توصیه می شود مقالات لمینت دندان و ایمپلنت دندان را نیز مشاهده کنید)
در برخی افراد هم اندازه فک یا قوس دندانی کاهش یافته و فضای کافی برای بیرون زدن دندان های عقل وجود ندارد بنابراین ممکن است دندان عقل در زیر لثه بماند و بیرون نزند. در این صورت با عکس پرتوی ایکس متوجه وجود آن در فک می شوید.
نهفتگی دندان عقل
در بسیاری از موارد فضای کافی برای بیرون زدن دندان عقل وجود ندارد به همین علت دندان عقل به طور کامل یا ناقص در زیر لثه و داخل استخوان فک می ماند. به این حالت، نهفتگی دندان گفته می شود. امروزه می دانیم دندان های عقل در موارد زیادی نهفته می مانند و در نهفتگی دندان، رتبه اول را به خود اختصاص می دهند.
پس از آن دندان های نیش بیشترین میزان نهفتگی را دارند. از آنجایی که نهفتگی دندان عقل دندان های دیگر را نیز تحت تاثیر قرار می دهد و از آنجایی که نهفتگی آن باعث ایجاد برجستگی و فرورفتگی هایی در قوس دندانی می شود که می تواند محلی برای تجمع ذرات غذا و باکتری ها باشد، حتما باید مشکل نهفتگی دندان عقل حل شود.
در حالت عادی هم دسترسی مسواک به این بخش از دهان سخت است و دندان ها ممکن است به خوبی تمیز نشوند، در حالت نهفتگی این وضعیت بدتر می شود و زوایای مختلف دندان را نمی توان خوب تمیز کرد. در نتیجه احتمال پوسیدگی دندان بالا می رود. همچنین عفونت لثه در این بخش از دهان محتمل خواهد بود.
اگر دندان عقل به صورت خوابیده، زیر لثه مانده باشد تاج آن به ریشه دندان آسیاب بزرگ مجاور فشار وارد می کند و منجر به تخریب تحلیل رفتن ریشه آن می شود. از این رو علت اصلی کشیدن دندان عقل، نهفتگی آن است.
عدم وجود فضای کافی در قوس دندانی
گفته می شود به علت تغییراتی که در طی تکامل در رشد استخوان ها و صورت ما رخ داده است، فک های ما کوچکتر از گذشته شده است و از طرفی به علت تغییراتی که در سبک زندگی مان ایجاد شده نیاز به دندان اضافی به عنوان رزرو کاهش یافته است.
به همین علت معمولا طول قوس دندانی کوچکتر از حدی است که جایی برای دندان عقل باقی بماند. چون دندان عقل بعد از پایان گرفتن رشد استخوان ها شروع به بیرون زدن می کند، در بیشتر موارد مسیر آن بسته است و فضای کافی در دهان برای آن وجود ندارد.
در نتیجه کمبود فضا، هنگام بیرون زدن ممکن است فشار زیادی به دندان مجاور و در نتیجه دندان های همردیف آن وارد نماید. در نتیجه این فشار دندان ها از صف خارج شده و کج و معوج می شوند و وضعیت بایت به هم می ریزد. همچنین ممکن است در اثر تنگی جا، تاج دندان همسایه یا ریشه آن، تخریب شود.
زاویه نامناسب دندان
به علت کمبود فضا ممکن است موقعیت دندان نامناسب باشد. دندانی که کامل و درست بیرون نزده و نهفته یا نیمه نهفته شده است ممکن است به صورت قائم، خوابیده، کج به سمت عقب دهان (دیستال) یا کج به سمت جلوی دهان قرار داشته باشد.
این زوایای نامناسب دندان می توانند منجر به پوسیدگی، تشکیل کیست، پری کرونیت و موارد دیگر شوند. در بیشتر این موارد تنها راه حل کشیدن دندان است. گاهی اوقات ریشه های دندان های عقل نهفته فک پایین به مجرای عصب استخوان آلوئولار تماس پیدا کرده اند بنابراین ارتباط ریشه دندان عقل با مجرای عصب آلوئولار فک پایین باید بررسی شود و پس از آن برای درمان، تصمیم گیری شود.
پوسیدگی دندان
دندان عقل به علت جایگاه خاصی که دارد (در انتهای دهان قرار دارد) در بسیاری از موارد با مسواک خوب تمیز نمی شود و ذرات غذا و باکتری های چسبیده به آن پاک نمی شوند. در نتیجه فضای مناسبی برای فعالیت باکتری ها فراهم شده و دندان می پوسد.
مشکل اینجاست که اگر به پوسیدگی این دندان زود رسیدگی نشود، به دندان مجاور هم ممکن است سرایت کند چرا که در بسیاری از مواقع تجمع پلاک و ذرات غذا بین این دو دندان رخ می دهد. در مواردی که دندان عقل به سمت جلو زاویه دارد، حفره ای بین این دندان و دندان جلویی به وجود می آید که منجر به پوسیدگی سطح پشتی دندان جلویی و سطح جلویی دندان عقل می شود.
بنابراین برای محافظت از دندان آسیاب جلوی دندان عقل هم که شده باید دندان عقل کشیده شود. همچنین در سایت healthlinkbc اطلاعات مفیدی وجود دارد.
پری کرونیت
پری کرونیت شایعترین شکایت بیماران از دندان عقل نهفته است و یکی از متداولترین عوامل مراجعه برای دندان درد می باشد. پری کرونیت به معن یا التهاب بافت های نرم اطراف تاج دندان عقل نهفته است چرا که دائما بافت نرم بین تاج دندان عقل و دندان جلویی برخورد می کند. این وضعیت معمولا دردناک است و راه حل درمان آن اغلب کشیدن دندان عقل می باشد.
ایمپلنت فوری دندان
کاشت ایمپلنت + روکش دندان + تحویل فوری حتی یک روزه

پس از جوش خوردن ایمپلنت قالبگیری انجام می شود و پس از ساخته شدن پروتز در لابراتوار، روکش به بیمار تحویل داده می شود؛
گاهی می شود این پروسه را حتی در یک روز انجام داد.
در صورتی که یک یا تعدادی از دندان هایتان را از دست داده اید و نیاز به اطلاعات بیشتر دارید،
از دیگر مطالب ما در سایت دیدن نمایید:
ایمپلنت دندان چیست؟ | هزینه کاشت ایمپلنت دندان در سال 1402
ایمپلنت فوری دندان | مزایای کاشت ایمپلنت دندان فوری + قیمت 1402
بهترین مرکز ایمپلنت | کلینیک تخصصی ایمپلنت
بهترین دندانپزشک در شهرک غرب | تهران
ایمپلنت دیجیتال | مراحل درمان – محاسبه قیمت و مشاوره
متخصص ایمپلنت | بهترین متخصص ایمپلنت از نگاه بیماران
جراحی لثه با لیزر و هزینه آن و بیماری های لثه چیست؟
کشیدن دندان عقل + [هزینه جراحی دندان عقل]
لمینت دندان چیست؟ انواع لمینت دندان | قیمت لمینت در سال 1402
با تشکر از شما
سلام وقت به خیر
نیاز به تهیه عکس رادیوگرافی و معاینه کلینیکی میباشد.
در صورت تمایل لینک زیر در ارتباط با دندان عقل را مطالعه کنید
https://drebrahimgol.com/what-is-a-wisdom-tooth
اگر فکین در 13 سالگی اختلاف داشته باشند با دستگاه متحرک یا دستگاه ثابت قابل درمان است؟
سلام وقت به خیر
حتما به متخصص ارتودنسی مراجعه کنید.
یک هفته س که متوجه شدم سه تا از دندون های جلوم لب پر شده،آیا با روکش حل میشه؟هزینش چقدره؟
من حدود 11 ماه پیش جراحی دندان عقل فک پایین سمت چپ داشتم که جراحی سختی هم بود بطوریکه دندان بصورت کج قرار گرفته بود و از آن تاریخ تا کنون قسمت سمت چپ لب پایین و لثه ام بی حس مانده است خیلی نگرانم چون دکتر گفت برطرف میشه ولی نشد الان باید چیکار کنم.
ممنون میشم پاسخ بدید.پیشاپیش سال نو رو هم خدمتتون تبریک میگم
سلام وقت خوش،من 2 هفته پیش دندان عقلم رو کشیدم اما روی لثم،دقیقا جایی که دندان عقل بود به شدت متورم شده و درد وحشتناکی دارم که به زور دارو درد رو تحمل میکنم،دلیلش چی میتونه باشه؟
با سلام.
اگر هنوز بعد از کشیدن دندان عقل درد دارید به متخصص معالج خود مراجعه نمایید تا معاینه کلینیکی انجام گردد.
سلام من دختر 17ساله ای دارم که دندانهای خیلی ریز و میخی داره رنگ دندان هم زرد است به چند تا متخصص نشون دادم گفتن مادر زادی مینای دندان ندارد باید جراحی لثه بشه و بعد لمینت کنه نظر شما چیه ممنون میشم جواب بدین خودش هم از اینکه دندوناش این مدلیه و روی زیباییش تاثیر زیادی گذاشته خیلی عذاب میکشه
سلام وقت شما بخیر
باید معاینه کلینیکی انجام شود تا وضعیت لثه و دندان ها بررسی گردد.در هنگام معاینه راهنمایی های لازم داده می شود.