این مطلب را به دوست خود ارسال کنید

اطلاعات شما نزد دکتر سمیه ابراهیم گل کاملا محفوظ می باشد

مطب ایمپلنت و زیبایی دکتر سمیه ابراهیم گل

02188082941 02186128996 شنبه تا جمعه 9 الی 21 حتی ایام تعطیل

سن مناسب کاشت ایمپلنت دندان

سن مناسب کاشت ایمپلنت دندان

افراد زیادی هستند که دندان هایشان دچار آسیب دیدگی می شود. که این آسیب ها به از دست دادن چند دندان منتهی می شود. و آنها به دنبال جایگزین کردن جای خالی دندان های خود هستند

1401/12/20
2,779
4

سن مناسب کاشت ایمپلنت دندان

سن مناسب کاشت ایمپلنت دندان
 

افراد زیادی هستند که دندان هایشان دچار آسیب دیدگی می شود. گاهی این آسیب ها نهایتاً به از دست دادن یک یا چندان منتهی می شود. اگر شما هم از این دسته افراد هستید، حتماً دنبال راهی برای جایگزین کردن جای خالی آن دندان یا دندان ها می گردید.

در این صورت حتماً نام ایمپلنت دندان به گوشتان خورده است و شنیده اید که این روش بهترین جایگزین برای دندان از دست رفته است و شبیه ترین کارایی نسبت به دندان طبیعی را در میان روش های ترمیمی دیگر دارد. (توصیه می شود مقاله لمینت دندان را نیز مشاهده کنید)

این تصورات به طور کلی درست هستند. ایمپلنت به این خاطر نزدیک ترین گزینه به دندان طبیعی است که در آن فقط دندان از دست رفته جایگزین نمی شود بلکه در واقع کار ترمیم خیلی اساسی تر و از ریشه دندان انجام می شود.

در ایمپلنت یک قطعه به نام پایه (فیکسچر) که از جنس تیتانیوم ساخته می شود در داخل فک و در واقع جای ریشه همان دندان قبلی گذاشته می شود. این کار باعث می شود ایمپلنت خیلی بهتر و محکم تر سر جایش بایستد و عملکرد آن بسیار بهتر از روش هایی مثل دندان مصنوعی باشد.

بنابراین در روش ایمپلنت هم ریشه دندان و هم خود دندان جایگزین می شود که نتیجه آن استحکام بیشتر و جلوگیری از حرکت های ناخواسته و یا انحراف دندان جایگزین است. استفاده از ایمپلنت مزایای دیگری هم دارد که اگر بخواهیم به طور خلاصه به آن ها اشاره کنیم به این چنین است:
 
1. بازگرداندن توانایی صحبت کردن و جویدن مثل سابق
2. عدم نیاز به بر داشتن یا جایگزین کردن آن برای رعایت بحث بهداشت و تمیز کردن و مراقبت
3. داشتن ظاهر کاملاً طبیعی و مشابه دندان های دیگر
4. جلوگیری از تحلیل رفتن بافت های استخوانی و در نتیجه جلوگیری از پیر شدن و افتادگی صورت
5. استحکام بالا و ثبات که مانع از حرکت کردن یا تکان خوردن آن، یا افتادن و از جا در آمدن هنگام خندیدن یا غذا خوردن، صرفه کردن یا عطسه، می شود.

با تمام فواید و مزایایی که ایمپلنت ها دارند، باید گفت که استفاده از این روش ترمیمی شاید گزینه مناسب برای همه افراد به حساب نیاید. بزرگ ترین محدودیت در استفاده از ایمپلنت، سن و سال بیمار است. افرادی که کمتر از 18 سال سن دارند، برای استفاده از ایمپلنت شرایط مناسبی ندارند. ولی چرا؟ چرا کودکان و نوجوانان کاندیدای مناسبی برای انجام ایمپلنت نیستند؟

استفاده از ایمپلنت یک شرط مهم و اساسی دارد و آن شرط این است که فردی که قرار است از ایمپلنت استفاده کند، رشد استخوان هایش (که شامل استخوان فک هم می شود) به طور کامل انجام شده باشد.

روند رشد کامل استخوانی معمولی تا پیش از اتمام سنین نوجوانی یا حتی اوایل جوانی اتفاق نمی افتد. به همین جهت است که معمولاً انجام ایمپلنت برای افراد زیر 17 سال توصیه نمی شود. البته هدف از مطرح کردن بحث محدودیت سنی در واقع همان رشد استخوان فک است.

یعنی عامل مهم در تعیین امکان انجام ایمپلنت تشخیص در حال رشد بودن یا نبودن استخوان فک است. پس ممکن است در شرایطی افراد نوجوان هم قادر به استفاده از این روش باشند.

تشخیص تکمیل رشد استخوان فک به سادگی انجام می شود. برای این کار بیماری که برای ایمپلنت مراجعه کرده است باید یک عکس برداری با اشعه ایکس (رادیولوژی) انجام می دهد. با بررسی این تصویر مشخص می شود که آیا استخوان فک کاملاً رشد کرده و آماده انجام روشی مثل ایمپلنت هست یا خیر.

البته قبل از هر چیز، اجازه والدین افرادی که زیر 18 سال هستند، لازم است و بعد از این مجوز است که مراحل بعدی تشخیص و ... انجام می شود.

 

آیا محدودیت سنی برای افراد مسن برای انجام ایمپلنت هم وجود دارد؟

انجمن دندانپزشکان آمریکا آماری در رابطه با افراد مسن که یک یا چند دندان از دست داده اند ارائه کرده است که جالب توجه است. طبق گزارش این انجمن، نیمی از زنان و مردان آمریکایی که بالای 65 سال سن دارند حداقل یک دندان شان را از دست داده اند.

یعنی به طور کلی می توان گفت که افراد بالای 65 سال، شرایط لازم برای انجام ایمپلنت را دارند. نکته مهم این است که هیچ محدودیتی در مورد انجام ایمپلنت وجود ندارد. افرادی که بالای 80 و حتی 90 سال هستند هم می توانند از این روش استفاده کنند.

در واقع شرایطی که تعیین می کند انجام ایمپلنت برای یک فرد امکان پذیر است یا خیر، شامل سن و سال نمی شود. بالا بودن سن صرفاً باعث از بین رفتن شانس کاشت ایمپلنت نمی شود ولی مسائل و مشکلاتی که معمولاً در سنین بالاتر اتفاق می افتد ممکن است فرد را از طیف افراد دارای شرایط خارج کند.

البته از نظر انگیزشی، معمولاً افرادی که سنین بالاتر دارند بیشتر به ایمپلنت تمایل پیدا خواهند کرد. این افراد معمولاً چندین و چند سال با روش هایی مثل دندان مصنوعی و ... سر کرده اند و احتمالاً حالا دیگر حاضر هستند یک روش دائمی و ثابت و قابل اعتماد را امتحان کنند.

عاملی که در امکان انجام ایمپلنت اثرگذار است، نحوه از دست دادن دندان و در واقع اتفاقاتی است که باعث این مسئله شده است. در بیشتر مواقع افراد جوان تر دندان شان را در طی یک حادثه از دست می دهند در حالی که افراد مسن تر دندان هایشان بیشتر به دلیل بیماری های مختلف یا پوسیدگی آسیب می بیند.

ولی به هر حال شرایط و امکان انجام ایمپلنت مسئله ای است که یک دندانپزشک باید آن را مشخص کند. با مراجعه به یک دندانپزشک، بررسی های لازم صورت می گیرد و وضعیت استخوان و آسیب دیدگی دندان ها به دقت دیده می شود و بعد با توجه به آن امکان یا عدم امکان انجام ایمپلنت و همچنین بهترین روش درمانی مشخص می شود. همچنین در سایت practo اطلاعات کاملی وجود دارد.

 
شکاف لب و کام - رسالت کلینیک دکتر ابراهیم گل
 
شکاف لب و کام - ویدیو نظرات بیماران دکتر ابراهیم گل
 

مقالات مرتبط :

ایمپلنت فوری دندان | مزایای کاشت ایمپلنت دندان فوری + قیمت 1403

ایمپلنت دندان چیست؟ | هزینه کاشت ایمپلنت دندان در سال 1403

بهترین مرکز ایمپلنت | کلینیک تخصصی ایمپلنت

ایمپلنت یک روزه | کاشت دندان در یک روز - تحویل فوری روکش

بهترین دندانپزشک در شهرک غرب | تهران

ایمپلنت دیجیتال | مراحل درمان – محاسبه قیمت و مشاوره

متخصص ایمپلنت | بهترین متخصص ایمپلنت از نگاه بیماران

جراحی لثه با لیزر و هزینه آن و بیماری های لثه چیست؟

کشیدن دندان عقل + [هزینه جراحی دندان عقل]

لمینت دندان چیست؟ انواع لمینت دندان | قیمت لمینت در سال 1403

 

نظرات کاربران

captcha Refresh
ناشناس
۱۳۹۹/۱۱/۱۲۰۰
پاسخسلام،ببخشید من دندونمو یک و نیم سال پیش عصب کشی کردم متاسفانه الان لثه همین دندونم و همچنین کناریش باد کرده،رفتم پیش دندانپزشک گفت عفونت کرده، راهی برای درمانش هست یا نه و من باید چه اقدامی انجام بدم؟
باتشکر
دکتر ابراهیم گل
۱۳۹۹/۱۱/۱۹۰۰

سلام وقت خوش 

بهتر است به متخصص لثه مراجعه کنید تا معاینه شوید.

ناشناس
۱۳۹۹/۱۱/۱۱۰۰
پاسخسلام خانم دکتر
من 17 سالمه و در سن 11 سالگی یکی از دندان های جلوی فک پایینم رو از دست دادم،آیا الان میتونم کار ایمپلنت انجام بدم؟ محدودیت سنی نداره کار ایمپلنت؟
دکتر ابراهیم گل
۱۳۹۹/۱۱/۱۹۰۰

سلام وقت بخیر

بهتر است تا سن 18 سالگی صبر کنید تا اسکلت صورت شما شکل کامل خود را پیدا کند.

عضویت در خبرنامه

با عضویت در خبرنامه می توانید از جدیدترین مقالات، اخبار و تخفیفات سایت در ایمیل خود با خبر شوید

راه های دسترسی به کلینیک دندانپزشکی دکتر ابراهیم گل:

آدرس :شهرک غرب - بلوار دادمان - بین خیابان فلامک و بلوار فرحزادی - خیابان فخارمقدم - کوچه گلبرگ یکم شرقی- پلاک 4 - واحد 2

تلفن : 86128996

مسیر دسترسی: میدان صنعت، بلوار فرحزادی، بیمارستان آتیه. (از بیمارستان آتیه به سمت خیابان فلامک، نبش خیابان گلسا)

dr. ebrahimgol location