این مطلب را به دوست خود ارسال کنید

اطلاعات شما نزد دکتر سمیه ابراهیم گل کاملا محفوظ می باشد

مطب ایمپلنت و زیبایی دکتر سمیه ابراهیم گل

02188082941 02186128996 شنبه تا جمعه 9 الی 21 حتی ایام تعطیل

آشنایی با بخش های مختلف ایمپلنت دندان

آشنایی با بخش های مختلف ایمپلنت دندان

ایمپلنت های دندان امروزه به بخشی مهم و اصلی در بحث نگهداری و مراقبت و ترمیم دندان ها تبدیل شده اند. در بحث زیبا سازی دندان ها تا مدت ها یک معضل محسوب می شد.

1402/09/11
13,838
3

آشنایی با بخش های مختلف ایمپلنت دندان

آشنایی با بخش های مختلف ایمپلنت دندان
 

پر کردن جای خالی دندان ها با ایمپلنت دندان

ایمپلنت های دندان امروزه به بخشی مهم و اصلی در بحث نگهداری و مراقبت و ترمیم دندان ها تبدیل شده اند. در بحث زیبا سازی دندان ها و ترمیم آسیب ها، جایگزین کردن دندان افتاده تا مدت ها یک معضل محسوب می شد.

در حال حاضر ایمپلنت به عنوان یکی از قابل اعتماد ترین و بهترین راه های درمانی مطرح شده است و به سرعت بر محبوبیت آن افزوده می شود. (توصیه می شود مقاله لمینت دندان را نیز مشاهده کنید )

ایمپلنت در دهه گذشته به هیچ وجه محبوبیت امروز را نداشت. کافی است به 15 سال پیش بر گردیدم، خواهیم دید که ایمپلنت دندان در بیشتر مراکز درمانی اصلاً به عنوان یک روش درمانی ارائه نمی شده. فقط به صورت خیلی محدود و نادر در برخی از مراکز پیشرو در این زمینه می شد استفاده از چنین روشی را مشاهده کرد.

در حالی که امروزه ایمپلنت دندان قابل اعتماد ترین و بهترین راه درمان برای جایگزین کردن یک دندان محسوب می شود. با آن که استفاده از ایمپلنت دندان اکنون در مراکز آموزشی هم مورد توجه قرار گرفته است، ولی همچنان تعداد زیادی از مردم هستند که تصور نادرست و غلطی در مورد این روش درمانی دارند. بسیاری از بیماران از استفاده از ایمپلنت ترس دارند و حتی گاهی اوقات از ترمیم و جایگزین کردن دندان شان هم خودداری می کنند.
مشکل دیگری که بر سر راه استفاده از ایمپلنت به عنوان یک روش مناسب ترمیمی وجود دارد، پزشکانی هستند که به روز نشده اند. دندانپزشکان زیادی هستند که در سال های بسیار دور، دوره های آموزشی لازم را دیده اند ولی به هر دلیلی دیگر خود را به روز نکرده اند. این دسته از دندانپزشکان ممکن است درک و دید خوبی نسبت به استفاده از ایمپلنت دندان نداشته باشند یا اگر هم داشته باشند، قادر به انجام آن نباشند.

در نتیجه با آن که اقبال استفاده از ایمپلنت دندان در سال های اخیر رشد زیادی داشته است، ولی بسیاری از مردم به دلیل تصور اشتباه از آن خود داری می کنند و بسیاری از پزشکان هم قادر به انجام این روش درمانی نیستند.

 
 
این مقاله را هم مطالعه کنید:  بهترین مرکز ایمپلنت | کلینیک تخصصی ایمپلنت
 
 

مواردی هم متأسفانه وجود دارد که در آن ها دندانپزشک تلاش کرده اطلاعات خود را به روز کند و با این روش جدید و در حال توسعه آشنا شود ولی نتوانسته آن را به خوبی یاد بگیرد. نتیجه این می شود که بیمار بعد از مراجعه به این دندانپزشک در نهایت و در حالی که همچنان ایمپلنت را به صورت نصفه و نیمه در دهان دارد، به پزشک دیگری مراجعه می کند تا کار نا تمام را به اتمام برساند یا حداقل درد و مسائل و مشکلاتی که پیش آمده است را بر طرف کند.

صرف نظر از این مسائل و مشکلات، بد نیست شما به عنوان یک بیمار خودتان هم با ایمپلنت آشنایی داشته باشید. در ادامه بخش ها و قطعات مختلف ایمپلنت را معرفی می کنیم تا ابهامات و تصورات اشتباهی که ممکن است در مورد این وسیله ترمیمی در ذهن تان شکل گرفته باشد را از بین ببریم.

 
 
این مقاله را هم مطالعه کنید:  بهترین دندانپزشک در شهرک غرب | تهران
 
 

تنوع ایمپلنت

یکی از مشکلاتی که در مورد شناسایی و آشنایی ایمپلنت وجود دارد این است که در حال حاضر انواع و اقسام ایمپلنت ها در بازار موجود است و این کار آشنایی با ایمپلنت ها را برای یک فرد معمولی سخت می کند. در سال های گذشته فقط چند تولید کننده و شرکت در این زمینه فعالیت می کردند. ولی امروزه شرکت های زیادی هستند که به تولید ایمپلنت مشغولند و این مسئله، تنوع و تفاوت ایمپلنت ها را زیاد تر کرده است که در نتیجه شناخت و آشنایی با آن ها را کمی گیج کننده می کند.

چیزی که وضعیت را بدتر می کند وجود شرکت هایی هستند که کارشان اساساً کپی کردن از طرح و محصول شرکت های دیگر است. برخی دیگر از شرکت ها هم قطعات و بخش های مختلف ایمپلنت را که به صورت قابل تعویض طراحی شده اند طراحی می کنند و به شرکت های دیگر می دهند.
مشکل دیگر به روز شدن و تغییر مداوم طرح های و ساختار ایمپلنت ها است. درست مثل گوشی های موبایل و هر تکنولوژی دیگر، ایمپلنت ها هم به مرور زمان تغییرات زیادی را شاهد بوده اند.

مسئله ای که لزوم خدمات پس از فروش را مطرح می کند. برخی از شرکت ها هستند که از پس این کار به خوبی بر آمده اند و مشتریان خود را تا  آخر همراهی می کنند ولی برخی دیگر از شرکت ها برنامه طولانی مدت برای پشتیبانی و تأمین قطعات و ... ندارند.

چنین رفتاری از سمت شرکت تولید کننده وضعیتی را ایجاد می کند که در آن بیمار پس از گذشت چند سال نیاز به تعویض یا ترمیم ایمپلنت پیدا می کند ولی قطعات و لوازم جانبی آن برای ترمیم وجود ندارد! در این شرایط بیمار و دندانپزشکی که قصد درست کردن ایمپلنت را دارد حسابی به دردسر می افتند.
در این جا ما سعی می کنیم به صورت خلاصه و مختصر و مفید بخش های اصلی یک ایمپلنت دندان را معرفی کنیم.

 

قطعات و بخش های مختلف ایمپلنت دندان

1.  فیکسچر (fixture)
این قسمت زیر لثه و در داخل استخوان کار گذاشته می شود. البته در برخی از مدل های قدیمی تر این بخش در استخوان کار گذاشته نمی شود. برخی از انواع ایمپلنت ها هستند که به صورت یک تکه و کامل هستند و بخش فیکسچر و اباتمنت به یکدیگر متصل هستند. ولی شکل مرسوم ایمپلنت به این صورت است که فیکسچر در استخوان فک کار گذاشته می شود.

 

2.  هیلینگ اسکرو یا پیچ درپوش (healing screw / cover)
این قطعه در یک جراحی دو مرحله ای کار گذاشته می شود. این قطعه در داخل ایمپلنت قرار داده می شود و در واقع روی باز ایمپلنت را می پوشاند. یعنی بافت لثه روی هیلینگ یا پیچ درپوش قرار خواهد گرفت.

 

3. هیلینگ اباتمنت یا کاف (healing abutment / cuff)
هیلنیگ اباتمنت در یک مرحله جراحی در دهان کار گذاشته می شود. البته ممکن است این قطعه بعد از این که روی ایمپلنت باز شد، کار گذاشته شود. این قطعه از ایمپلنت در بیشتر مواقع بعد از اتمام کارهای اولیه ایمپلنت قابل مشاهده خواهد بود چرا که از بافت لثه کمی بیرون می زند. هیلینگ اباتمنت رنگ های مختلفی دارد که نشان دهنده اندازه های متفاوت آن است. به علاوه برچسب هم ممکن است بر روی آن وجود داشته باشد که اطلاعات دیگر برای شناسایی روی آن درج شده است.

 

4. کوپینگ قالب گیری یا ایمپرشن کوپینگ (impression coping)
بعد از اینکه هیلینگ اباتمنت یا هیلینگ کاف بر داشته شد، این قطعه کار گذاشته می شود تا از شکل دندان و شکل قرار گیری آن در بافت ها قالب گرفته شود. ایمپرشن کوپینگ در دو روش تری باز (open tray) و تری بسته (closed tray) مورد استفاده قرار می گیرد و اندازه های مختلفی هم دارد. ایمپرشن کوپینگ ها در جزئیات دیگر هم تفاوت هایی با هم دارند که با توجه به شرایط و نیاز تعیین می شوند.

 

5. اباتمنت ترمیمی (restorative abutment)
اباتمنت های ترمیمی انواع مختلفی دارند که شامل اباتمنت های موقتی، اباتمنت های پیش ساخته موجودند، اباتمنت های صاف یا زاویه دار و اباتمنت های سفارشی از جنس زیرکونیم، تیتانیم و فلزات دیگر به صورت قالب گیری شده یا تراش خورده و اباتمنت هایی که برای اتصالات دندان مصنوعی (اوردنچر( استفاده می شوند (اتصالات توپی و ...) هستند.

 

6. اباتمنت اسکرو یا پیچ اباتمنت (abutment screw)
این قطعه اباتمنت ترمیمی را به فیکسچر متصل میکند. بیشتر اتصالات روی دندان مصنوعی که پیچ دارند، به صورت یکپارچه و یک تکه ساخته می شوند.

 

7. اباتمنت مدل یا ایمپلنت مدل (implant replica)
این قطعه برای ساخت و طراحی مدل واقعی و کاربردی مورد استفاده قرار می گیرد

 

8. پیچ گوشتی (Manual screwdriver)
برای قرار دادن و سفت کردن پیچ اباتمنت ، پیچ درپوش و هیلینگ کاف استفاده می شود.

 

9. تورک رنچ یا آچار (torque wrench)

 
 

تورک رنچ یک ابزار مثل آچار است. یک سر تورک رنچ طوری طراحی شده است که پیچ گوشتی می تواند در آن قرار بگیرد و به آن متصل شود. به این شکل خیلی راحت تر می توان تورک اباتمنت ها، ایپلمنت ها و ... را سفت کرد. به علاوه باز کردن قطعات پیچی و اتصالاتی که سفت شده اند و به راحتی باز نمی شوند هم با استفاده از این وسیله بسیار ساده تر می شود. همچنین در سایت ncbi.nlm.nih اطلاعات کاملی وجود دارد.

 

وسایل و قطعاتی که در اینجا معرفی کردیم، همه بخش ها و قطعات مورد استفاده در یک ایمپلنت را شامل نمی شود. ولی بیشتر اجزای و قطعات مورد استفاده به صورت رایج در ایمپلنت ها همین ها هستند. آشنایی با همین تعداد محدود قطعات هم نسبتاً کار سختی است و نیازمند مطالعه و بررسی های بیشتر است. در این جا ما فقط به صورت ضمنی اشاره ای به وسایلی که بیشترین استفاده را در بحث ایمپلنت دارند و تقریباً تمام دندانپزشکان از آن ها استفاده می کنند کردیم. این نکته را باید در نظر داشته باشید که هر چه اطلاعات شما در مورد ایمپلنت و طرز کار آن بیشتر باشد، بهتر می توانید تصمیم گیری کنید.

 
آشنایی با بخش های مختلف ایمپلنت دندان  - رسالت کلینیک دکتر ابراهیم گل
 
آشنایی با بخش های مختلف ایمپلنت دندان  - ویدیوهای بیشتر
 

مقالات مرتبط :

ایمپلنت فوری دندان | مزایای کاشت ایمپلنت دندان فوری + قیمت 1403

ایمپلنت دندان چیست؟ | هزینه کاشت ایمپلنت دندان در سال 1403

بهترین مرکز ایمپلنت | کلینیک تخصصی ایمپلنت

ایمپلنت یک روزه | کاشت دندان در یک روز - تحویل فوری روکش

بهترین دندانپزشک در شهرک غرب | تهران

ایمپلنت دیجیتال | مراحل درمان – محاسبه قیمت و مشاوره

متخصص ایمپلنت | بهترین متخصص ایمپلنت از نگاه بیماران

جراحی لثه با لیزر و هزینه آن و بیماری های لثه چیست؟

کشیدن دندان عقل + [هزینه جراحی دندان عقل]

لمینت دندان چیست؟ انواع لمینت دندان | قیمت لمینت در سال 1403

 

 

کلمات کلیدی : ایمپلنت دندان - لمینت دندان - ایمپلنت فوری - ایمپلنت دیجیتال - بهترین دندانپزشک در شهرک غرب - ایمپلنت یک روزه - مرکز ایمپلنت - متخصص ایمپلنت

 

نظرات کاربران

captcha Refresh
دنتال بانک
۱۴۰۱/۰۲/۰۹۰۰
پاسختوضیحات عالی
ناشناس
۱۳۹۹/۱۱/۱۲۰۰
پاسخسلام خدمت خانم دکتر عزیز
من حدودا سه سال پیش دندان هفت پایین سمت چپم RCT شده و روکش وقتی برای درمان ارتودنسی مراجعه کردم تو عکس OPG کیست مشاهده شد میخوام ببینم حتما باید کشیده بشه یا با اندو مجدد میشه درمان میشه من شرایط ایمپلنت و ندارم ممنون میشم راهنماییم کنید
دکتر ابراهیم گل
۱۳۹۹/۱۱/۱۹۰۰

با سلام. بهتر است به یک متخصص ریشه با تجربه مراجعه شود و عصب کشی مجدد انجام شود گاهی با عصب کشی مجدد کیست از بین می رود.

دسته بندی مقالات

عضویت در خبرنامه

با عضویت در خبرنامه می توانید از جدیدترین مقالات، اخبار و تخفیفات سایت در ایمیل خود با خبر شوید

راه های دسترسی به کلینیک دندانپزشکی دکتر ابراهیم گل:

آدرس :شهرک غرب - بلوار دادمان - بین خیابان فلامک و بلوار فرحزادی - خیابان فخارمقدم - کوچه گلبرگ یکم شرقی- پلاک 4 - واحد 2

تلفن : 86128996

مسیر دسترسی: میدان صنعت، بلوار فرحزادی، بیمارستان آتیه. (از بیمارستان آتیه به سمت خیابان فلامک، نبش خیابان گلسا)

dr. ebrahimgol location