این مطلب را به دوست خود ارسال کنید

اطلاعات شما نزد دکتر سمیه ابراهیم گل کاملا محفوظ می باشد

مطب ایمپلنت و زیبایی دکتر سمیه ابراهیم گل

02188082941 02186128996 شنبه تا جمعه 9 الی 21 حتی ایام تعطیل

عوارض احتمالی دندان مصنوعی بر پایه ایمپلنت

عوارض احتمالی دندان مصنوعی بر پایه ایمپلنت

عوارض احتمالی دندان مصنوعی بر پایه ایمپلنت: دندان مصنوعی بر پایه ایمپلنت برای افرادی که بیشتر دندان های خود و یا تمامی آنها را از دست داده اند، بهترین درمان به شمار می آید.

1402/11/17
5,449
1

عوارض احتمالی دندان مصنوعی بر پایه ایمپلنت

دندان مصنوعی بر پایه ایمپلنت برای افرادی که بیشتر دندان های خود و یا تمامی آنها را از دست داده اند، بهترین درمان به شمار می آید. این درمان نرخ موفقیت بالایی دارد به ویژه برای افرادی که به حفظ بهداشت دهان پایبند هستند.

با این حال همیشه امکان بروز مشکلات و عوارض وجود دارد. در اینجا به مشکلات احتمالی مرتبط با دندان مصنوعی بر پایه ایمپلنت، می پردازیم.(توصیه می شود مقالهلمینت دندانرا نیز مشاهده کنید)

 
عوارض احتمالی دندان مصنوعی بر پایه ایمپلنت
 

1- مشکلات مربوط به ایمپلنت

به طور کلی یک دسته از مشکلات دندان مصنوعی بر پایه ایمپلنت، به خود ایمپلنت مربوط می شود. نرخ موفقیت ایمپلنت دندان بسیار زیاد است اما باز هم مواردی وجود دارد که درمان ایمپلنت با شکست مواجه می شود.

بیشتر موارد عدم موفقیت ایمپلنت دندان را می توان با حفظ بهداشت دهان و چکاپهای دندانپزشکی پیشگیری کرد. ایمپلنت دندان فک بالا بیشتر از فک پایین دچار مشکل می شود.

• شل شدن پیچ - ایمپلنت به واسطه پیچ به اباتمنت وصل می شود. در صورتی که پیچ شل شود، باید بلافاصله سفت یا تعویض شود تا از صدمه دیدن ایمپلنت جلوگیری شود.

• شکستن پیچ - شکستن پیچ در صورتی اتفاق می افتد که یا نقصی در آن وجود داشته باشد یا نیروی بسیار زیادی بر پیچ اعمال شود که فراتر از تحمل آن باشد.

• شکستن ایمپلنت - گاهی اوقات ممکن است خود ایمپلنت ترک خورده و یا شکسته و چند تکه شود. این اتفاق زمانی رخ می دهد که بار بیش از حد بر ایمپلنت وارد شود.

ممکن است جایگذاری نامناسب ایمپلنت، انتخاب نادرست اندازه، طول و یا نوع ایمپلنت، تعداد زیاد ایمپلنت و یا نامناسب بودن جایگاه آن باعث شود فشار اعمال شده متناسب با توان ایمپلنت نباشد و ایمپلنت بشکند.

• شل شدن ایمپلنت - ممکن است در صورت وصل کردن زود هنگام اباتمنت و دندان به ایمپلنت، ایمپلنت شل شود . همچنین در صورتی که استخوان فک برای پشتیبانی از ایمپلنت کافی نباشد یا کیفیت ایمپلنت جایگذاری شده خوب نباشد، این اتفاق رخ می دهد.

• نامناسب بودن حجم یا تراکم استخوان - در مراحل برنامه ریزی درمانی، دندانپزشک باید مطمئن شود استخوان فک برای پشتیبانی ایمپلنت مناسب است. در غیر این صورت باید عمل جراحی پیوند استخوان انجام شود تا حجم استخوان افزایش یافته و آماده نگه داشتن ایمپلنت شود. اگر این کار انجام نشود احتمال عدم موفقیت ایمپلنت زیاد است.

• تحلیل رفتن استخوان پیرامون ایمپلنت - پس از کاشتن ایمپلنت، باز هم ممکن است استخوان فک تحلیل برود. تحلیل رفتن استخوان ممکن است در اثر فشار زیاد فک بر ایمپلنت و یا عدم رعایت بهداشت دهان اتفاق بیفتد.

• عفونت - در هنگام هر عمل جراحی احتمال عفونت وجود دارد. همچنین ممکن است در صورت عدم رعایت بهداشت دهان، عفونت اتفاق بیفتد. عفونت بافت ها، رباط ها و استخوان پیرامون ایمپلنت دندان منجر به ناموفق بودن ایمپلنت می شود.

• مشکلات مربوط به جوش خوردن استخوان به ایمپلنت - جوش خوردن استخوان به ایمپلنت که به آن یکپارچگی استخوان گفته می شود، باعث ثبات ثانویة ایمپلنت و استحکام آن می شود.

هر مشکلی که باعث شود این فرایند به درستی انجام نشود نتیجه درمان را به شکست می کشاند. در صورت کمبود استخوان فک، سیگار کشیدن، مصرف برخی داروها و عدم رعایت بهداشت مناسب دهان احتمال عدم موفقیت یکپارچگی استخوان بیشتر است.

 
عوارض احتمالی دندان مصنوعی بر پایه ایمپلنت -  مشکلات مربوط به ایمپلنت
 

2- مشکلات مربوط به اباتمنت

سه تا شش ماه پس از جایگذاری ایمپلنت، اباتمنت به ایمپلنت وصل می شود. اتصال آن به کمک به پیچ انجام می شود. در صورتی که مشکلی برای اباتمنت ایجاد شود باید ترمیم صورت بگیرد.

• شکستن اتصال بین اباتمنت و ایمپلنت - در صورتی که پیچ یا خود اباتمنت ترک بردارد باعث میشود هنگام جویدن فشار زیادی بر ایمپلنت وارد شود بنابراین خود ایمپلنت صدمه می بیند. در صورت شکستن پیچ و اباتمنت، باید هر چه سریع تر قطعه تعویض شود.

• شل شدن ضمایم ضمایمی که باعث اتصال دندان مصنوعی به اباتمنت می شوند ممکن است دچار مشکل شده و نیاز به تعویض پیدا کنند. ممکن است ضمایم ترک خورده یا بشکنند که در صورت باید هر چه سریع تر عوض شوند.

• جدا شدن یا درآمدن ضمایم - گاهی اوقات به علت وارد آمدن فشار بیش از حد بر ضمایم، ممکن است از جای خود خارج شده و جدا شوند. در این صورت باید سریعاً به دندانپزشک مراجعه کنید تا ترمیم یا تعویض صورت بگیرد.

• نامناسب بودن پیچ اباتمنت - در صورتی که اندازه، طول و یا نوع پیش مورد استفاده برای وصل کردن اباتمنت به ایمپلنت مناسب نباشد، برای پیشگیری از شکست درمان باید پیچ عوض شود.

• نقایص یا نامناسب بودن اباتمنت - این امکان وجود دارد که نقایصی در قطعه اباتمنت وجود داشته باشد. هر گونه نقص فیزیکی در اباتمنت خطر شکستن ضمایم یا جدا شدن آن ها را افزایش می دهد.

 

3- مشکلات مربوط به دندان مصنوعی

• نامناسب بودن شکل حفره های پروتز - ضمایم توپی اباتمنت در داخل حفره های دندان مصنوعی که دقیقاً اندازه آنها متناسب با ضمایم توپی است، چفت می شوند. به مرور زمان این حفره ها تغییر شکل پیدا کرده و کارایی لازم را ندارند و دیگر متناسب با برآمدگی های توپی اباتمنت نیستند.

• ترک خوردن یا شکستن بخش سرامیکی پروتز- به مرور زمان بخش سرامیکی پروتز ممکن است ترک بردارد یا بشکند که در این صورت نیاز به ترمیم یا تعویض دارد.

• لق شدن دندان مصنوعی بر روی ایمپلنت - به مرور زمان بر اثر ساییدگی زیاد ممکن است ضمایم متصل شونده به دندان مصنوعی کارایی خود را از دست داده و شل شوند. در این صورت باید ترمیم صورت بگیرد.

• مشکلات بایت و تماس دندان ها- ممکن است به تماس دندان های مقابل با یکدیگر به درستی توجه نشده باشد. این وضعیت باعث درد، عدم ثبات دندان و اعمال فشار بیش از حد بر ایمپلنت می‌شود.

دندانپزشک باید وضعیت بایت بیمار را بررسی کند و مطمئن شود دندان مصنوعی کاملاً راحت است و تماس درستی با دندان های مقابل دارد.

 

4- مشکلات مربوط به سلامت دهان

علاوه بر مشکلاتی که مختص ایمپلنت، اباتمنت و یا دندان مصنوعی است، مشکلاتی که ممکن است برای سلامت دهان ایجاد شود نیز می تواند به عدم موفقیت درمان منجر شود.

همه افراد اعم از افرادی که دندان مصنوعی دارند و افرادی که دندان های طبیعی خود را حفظ کرده اند باید مرتباً دندان ها و لثه خود را تمیز کنند و هر شش ماه یکبار به دندانپزشک مراجعه کنند. انواع مشکلات دهان که بر دندان مصنوعی تأثیر می گذارد به صورت زیر است:


هایپرپلازی ژینژیوال
هایپرپلازی بافت
التهاب مخاط
تکثیر مخاطی
هایپرپلازی مخاطی پیرامون ایمپلنت
موکوزیت پیرامون ایمپلنت
ژنژیویت پرولیفراتیو

 
عوارض احتمالی دندان مصنوعی بر پایه ایمپلنت - رسالت کلینیک دکتر ابراهیم گل
 
عوارض احتمالی دندان مصنوعی بر پایه ایمپلنت - ویدیو نظرات بیماران دکتر ابراهیم گل
 

مقالات مرتبط :

ایمپلنت دندان چیست؟ | هزینه کاشت ایمپلنت دندان در سال 1403

بهترین مرکز ایمپلنت | کلینیک تخصصی ایمپلنت

ایمپلنت یک روزه | کاشت دندان در یک روز - تحویل فوری روکش

بهترین دندانپزشک در شهرک غرب | تهران

ایمپلنت دیجیتال | مراحل درمان – محاسبه قیمت و مشاوره

متخصص ایمپلنت | بهترین متخصص ایمپلنت از نگاه بیماران

جراحی لثه با لیزر و هزینه آن و بیماری های لثه چیست؟

کشیدن دندان عقل + [هزینه جراحی دندان عقل]

لمینت دندان چیست؟ انواع لمینت دندان | قیمت لمینت در سال 1403

 

نظرات کاربران

captcha Refresh

دسته بندی مقالات

عضویت در خبرنامه

با عضویت در خبرنامه می توانید از جدیدترین مقالات، اخبار و تخفیفات سایت در ایمیل خود با خبر شوید

راه های دسترسی به کلینیک دندانپزشکی دکتر ابراهیم گل:

آدرس :شهرک غرب - بلوار دادمان - بین خیابان فلامک و بلوار فرحزادی - خیابان فخارمقدم - کوچه گلبرگ یکم شرقی- پلاک 4 - واحد 2

تلفن : 86128996

مسیر دسترسی: میدان صنعت، بلوار فرحزادی، بیمارستان آتیه. (از بیمارستان آتیه به سمت خیابان فلامک، نبش خیابان گلسا)

dr. ebrahimgol location