این مطلب را به دوست خود ارسال کنید

اطلاعات شما نزد دکتر سمیه ابراهیم گل کاملا محفوظ می باشد

مطب ایمپلنت و زیبایی دکتر سمیه ابراهیم گل

02188082941 02186128996 شنبه تا جمعه 9 الی 21 حتی ایام تعطیل

معایب و مزایای ایمپلنت دندان در مقایسه با روش‌های دیگر

معایب و مزایای ایمپلنت دندان در مقایسه با روش‌های دیگر

معایب و مزایای ایمپلنت دندان در مقایسه با روش‌های دیگر - از دست دادن دندان ما را ناراحت می‌ کند. دندان کارهای زیادی برایمان انجام می‌دهد و اگر دندانی را از دست بدهیم دیگر دندانی به جای آن در نمی‌آید.

1402/01/12
2,455
4
معایب و مزایای ایمپلنت دندان در مقایسه با روش‌های دیگر
 

به مرور زمان در اثر تجمع پلاک و فعالیت مداوم باکتری‌ها، نازک شدن مینا، مصرف خوراکی‌های شیرین یا اسیدی، عدم رعایت بهداشت به شکل منظم و صحیح و یا صدماتی مانند شکستن یا کنده شدن دندان ممکن است برخی از دندان‌های خود را از دست بدهیم.

از دست دادن دندان ما را خیلی ناراحت می‌کند چون دندان کارهای زیادی برایمان انجام می‌دهد و اگر دندان دائمی را از دست بدهیم، دیگر دندانی به جای آن در نمی‌آید. (توصیه می شود مقالات لمینت دندان و ایمپلنت دندان را نیز مشاهده کنید )

از طرفی خالی گذاشتن جای دندان اصلاً ایده خوبی نیست. چون علاوه بر این که دائماً ذرات غذا در این جای خالی گیر میکند و احتمال پوسیدگی دندان و عفونت لثه را زیاد می‌کند، جویدن غذا هم با مشکل مواجه می‌شود.

همچنین هنگام صحبت کردن ممکن است برخی از حروف و صداها را نتوانیم درست ادا کنیم. اگر موقعیت جای خالی دندان در جلوی دهان باشد، زشت شدن دهان و لبخند نیز به این معضلات اضافه می‌شود.

به همین خاطر است که بر اساس شواهد باستان ‌شناسی به دست آمده، از دیرباز تاکنون همیشه بشر به فکر ترمیم و پر کردن دندان یا پر کردن جای خالی آن بوده است.

اما حالا که می‌خواهید جای خالی دندان را پر کنید یا دندان صدمه دیده را با پروتز دندانی جایگزین کنید، چه روشی برای این منظور بهتر است؟ به طور کلی چهار روش اصلی برای پر کردن جای خالی دندان وجود دارد: ایمپلنت تکی، پروتزهای بر پایه ایمپلنت، بریج دندان و دندان مصنوعی.

هر یک از این روش‌ها معایب و مزایایی دارد و قبل از این که تصمیم نهایی را بگیرید باید نقاط ضعف و قوت پروتزها را بدانید.

 

مزایای ایمپلنت دندان نسبت به روش‌های دیگر

1. ایمپلنت دندان کاملاً ثابت و استوار است. ایمپلنت یک میله یا پیچ تیتانیومی است که در داخل استخوان فک قرار می‌گیرد و به استخوان جوش می‌خورد به همین علت ثبات آن مشابه ثبات دندان واقعی است و درست همانند دندان خودتان می‌توانید از آن استفاده کنید.

هیچ پروتز دندانی دیگری به ثبات ایمپلنت نمی‌رسد. هنگامی که می‌خواهید با دندان مصنوعی غذا بخورید گاهی پروتز هنگام جویدن تکان خورده و لغزش دارد و شما را اذیت می‌کند اما ایمپلنت هیچ گونه حرکتی ندارد.

به همین علت امروز برای ایجاد ثبات دندان طبیعی، از ایمپلنت دندان بهره گرفته می‌شود تا افرادی که نمی‌توانند ایمپلنت تکی را جایگزین تک ‌تک دندان‌های خود کنند، دندان مصنوعی خود را با پشتیبانی ایمپلنت محکم و ثابت کنند

2. هیچ نگرانی از جدا شدن و درآمدن ایمپلنت وجود ندارد. در مورد پروتزهای دندانی دیگر به خصوص دندان مصنوعی همیشه نگرانی شل شدن پروتز یا درآمدن آن هنگام صحبت کردن یا غذاخوردن وجود دارد اما در مورد ایمپلنت با خیال راحت می‌توانید معاشرت داشته باشید.

3. شکل و ظاهر دندان ایمپلنتی کاملاً شبیه دندان واقعی است. جالب است بدانید اگر ایمپلنت دندان توسط متخصص و مجرب و ماهر کار شده باشد، حتی خودتان هم نمی‌توانید تفاوت آن با دندان‌های واقعی دیگرتان را متوجه شوید.

هیچ کسی متوجه مصنوعی بودن دندان ایمپلنتی نمی‌شود چون ایمپلنت کاملاً شبیه دندان‌های دیگر میشود. علت این است که پایه آن در داخل استخوان فک فرو رفته و به شکلی کار می‌شود که تراز لثه اطراف آن درست شبیه دندان‌های دیگر باشد.

تکنیک‌های زیادی وجود دارد که پس از کاشت ایمپلنت، لثه اطراف ایمپلنت درست جوش بخورد و دندان را کامل در بر بگیرد تا ظاهری کاملاً شبیه دندان واقعی پیدا کند. از طرفی روکش دندان متصل شده بر روی ایمپلنت از جنس سرامیک انتخاب می‌شود تا رنگ و شفافیت آن شبیه دندان طبیعی باشد.

بنابراین زیبایی دندان ایمپلنتی تفاوت قابل توجهی با دندان مصنوعی و بریج دندان دارد چرا که هر دو پروتز نام برده بر روی لثه قرار می‌گیرند و در سطح لثه مصنوعی بودنشان مشخص می شود.

4. حفظ بهداشت دهان با ایمپلنت کاملاً راحت است. در مورد پروتزهای دندانی دیگر حفظ بهداشت دهان توجه ویژه ‌ای می‌خواهد مثلاً مسواک زدن آنها کمی متفاوت از دندان‌های دیگر است.

برای تمیز کردن بریج دندان باید سطح زیر آن را با دقت نخ دندان کشیده و مسواک کنید. برای تمیز کردن دندان مصنوعی باید آن را از دهان در آورده و ابتدا دهان را کاملاً تمیز کنید و سپس پروتز را.

اما دندان ایمپلنتی کاملاً مشابه دندان‌های دیگرتان تمیز میشود یعنی مثل همیشه نخ دندان بکشید و مسواک بزنید. به علت همین تفاوت، احتمال پوسیدگی دندان و عفونت لثه در دندان مصنوعی و بریج بیشتر است.

5. ایمپلنت برخلاف روش‌های دیگر سلامت لثه یا دندان‌های دیگر را به خطر نمی اندازد. برای گذاشتن بریج دندان باید دو یا چند دندان مجاور تراشیده شود تا بریج دندان آنها وصل شود بنابراین متأسفانه سلامت آنها در معرض خطر قرار می‌گیرد.

دندان مصنوعی هم از آنجایی ‌که بر روی لثه قرار می‌گیرد به آن فشار آورده و دائما ساییئه میشود به همین علت ممکن است باعث پس‌روی لثه و استخوان زیر آن شود.

از طرفی برای این که پروتز در جای خود ثابت بماند معمولاً گیره های فلزی دارد که دور دندان های سالم قرار  می گیرد بنابراین دندان‌ها به عنوان تکیه ‌گاه پروتز مصنوعی عمل می‌کند و سلامت شان تهدید می شود. اما ایمپلنت دندان هیچ کاری به دندان‌های مجاور ندارد و از آنها استفاده نمی‌کند.

6. از تحلیل رفتن استخوان فک جلوگیری می‌کند. از لحظه ای که یک دندان خود را از دست می‌دهید، استخوان فک شروع به تحلیل رفتن می‌کند. چون دیگر در این بخش از استخوان، دندان وجود ندارد بدن نیازی نمی‌بیند این بخش از استخوان را محکم و قوی نگه دارد بنابراین بخشی از آن را باز جذب می‌کند.

به همین علت به تدریج استخوان باریک شده و تراکم خود را از دست می‌دهد. هیچ پروتز دندانی به جز ایمپلنت نمی‌تواند نقش دندان واقعی را ایفا کند و بدن را وادار به بازسازی و حفظ استخوان فک نماید.

ایمپلنت دندان در داخل استخوان قرار گرفته و به آن جوش می‌خورد بنابراین هنگام جویدن غذا نیرویی که به آن وارد می‌شود به استخوان منتقل می‌شود. این باعث تحریک و تقویت استخوان شده و دستور بازسازی و تولید استخوان در بدن صادر می‌شود.

به همین علت هر چه زودتر ایمپلنت بکارید سریع تر جلوی تحلیل رفتن استخوان‌ها می‌گیرید. تاثیر تحلیل رفتن استخوان‌ها در افرادی که بسیاری از دندان‌های خود را از دست داده ‌اند می‌توانید ببینید.

در این افراد ارتفاع فک کوتاه شده و فک بالا و پایین در هم فرو می‌روند به همین علت ارتفاع یک سوم پایینی صورت کمتر می‌شود.

7. ایمپلنت بیشترین استحکام و مقاومت را دارد. ایمپلنت دندان چه از جنس تیتانیوم ساخته شده باشد یا از جنس زیرکونیا، استحکام و مقاومت بالایی دارد و امکان شکستن آن بسیار بسیار کم است.

ایمپلنت دندان روش بسیار موفق است به طوری که نرخ موفقیت آن بیشتر از 95% برآورد می‌شود. همان تعداد موارد شکست درمان نیز بیشتر مربوط به مناسب نبودن شرایط استخوان فک برای پشتیبانی ایمپلنت و عفونت لثه اطراف ایمپلنت می‌باشد.

بنابراین موارد مربوط به شکستن ایمپلنت بسیار نادر است. همچنین در سایت sharecare اطلاعات کاملی وجود دارد.

 

معایب ایمپلنت دندان در مقایسه با روش‌های دیگر

شاید بتوان گفت مهم‌ترین اشکال ایمپلنت دندان، قیمت بالای آن است. هزینه کاشت ایمپلنت دندان خیلی بیشتر از پروتزهای دیگر است چرا که از مواد مخصوصی تهیه شده و برای جایگذاری آن نیاز به یک یا دو عمل جراحی می‌باشد.

اگر نیاز به پیوند استخوان پیش از کاشت ایمپلنت داشته باشید که باز هم بر هزینه جراحی اضافه می‌شود. به همین علت بسیاری از افراد نمی‌توانند هزینه کاشت دندان‌های ایمپلنتی را بپردازند.

بسیاری از افراد می‌توانند به جای تعداد زیادی از دندان‌های از دست رفته، پروتز دندانی بر پایه ایمپلنت بکارند یعنی تنها با چند ایمپلنت دندان، دندان‌های ثابتی داشته باشد.

یکی از مشکلات ایمپلنت این است که نمی‌توان از آن برای افرادی که استخوان فک کافی ندارند، استفاده کرد. برای این افراد حتماً باید ابتدا پیوند استخوان انجام شود.

اگر توانایی مالی پیوند استخوان ندارید یا شرایط عمل جراحی پیوند استخوان ندارید یا به هر دلیلی نمی‌خواهید این کار را انجام دهید، نمی‌توانید ایمپلنت دندان بکارید. با این حال در برخی شرایط می‌توان به جای ایمپلنت معمولی، از مینی ایمپلنت استفاده کرد.

با ایمپلنت نمی‌توانید بلافاصله صاحب دندان شوید. فرآیند کاشت ایمپلنت فرآیند طولانی است و نیاز به صبر و حوصله دارد. چند ماه طول می‌کشد تا ایمپلنت به استخوان فک جوش بخورد و در این مدت نمی‌توانید از دندان خود استفاده کنید.

با این حال امروز تکنیک‌هایی برای پر کردن موقتی جای خالی دندان ارائه شده است که بتوان برای افرادی که زیبایی دندان‌ها برایشان مهم است، بلافاصله پس از کاشت ایمپلنت با روکش موقتی جای خالی دندان را پر کرد.

به این روش بارگذاری فوری ایمپلنت یا کاشت یک روزه ایمپلنت گفته می‌شود. توجه داشته باشید در این روش نمی‌توانید از دندان ایمپلنتی برای جویدن استفاده کنید چون نباید هیچ فشاری بر ایمپلنت تازه کاشته شده وارد شود.

به همین علت روکش دندانی که بر روی ایمپلنت نصب می‌شود کوتاه‌تر از دندان‌های دیگر است تا تماسی با دندان مقابل نداشته باشد. با این وجود همه افراد شرایط لازم برای این روش را ندارند و باید چندین ماه صبر کنند تا ایمپلنت استخوان جوش بخورد و سپس روکش برای آنها وصل شود.

با توجه به نقاط ضعف و قوت ایمپلنت دندان می‌توانید برای جایگزینی دندان‌های از دست رفته خود، تصمیم ‌گیری کنید. فقط باید یادتان باشد زمان فاکتور مهمی است و هر چه زمان بیشتری از دست برود تحلیل رفتن استخوان بیشتر پیش میرود.

و این روند تا جایی پیش می رود که ممکن است استخوان شرایط لازم برای کاشت ایمپلنت را از دست بدهد. در نتیجه کاشت ایمپلنت پر هزینه ‌تر و پیچیده‌ تر خواهد شد.

 
معایب و مزایای ایمپلنت دندان در مقایسه با روش‌های دیگر - رسالت کلینیک دکتر ابراهیم گل
 
معایب و مزایای ایمپلنت دندان در مقایسه با روش‌های دیگر - ویدیو نظرات بیماران دکتر ابراهیم گل
 

مقالات مرتبط :

ایمپلنت فوری دندان | مزایای کاشت ایمپلنت دندان فوری + قیمت 1403

ایمپلنت دندان چیست؟ | هزینه کاشت ایمپلنت دندان در سال 1403

بهترین مرکز ایمپلنت | کلینیک تخصصی ایمپلنت

ایمپلنت یک روزه | کاشت دندان در یک روز - تحویل فوری روکش

بهترین دندانپزشک در شهرک غرب | تهران

ایمپلنت دیجیتال | مراحل درمان – محاسبه قیمت و مشاوره

متخصص ایمپلنت | بهترین متخصص ایمپلنت از نگاه بیماران

جراحی لثه با لیزر و هزینه آن و بیماری های لثه چیست؟

کشیدن دندان عقل + [هزینه جراحی دندان عقل]

لمینت دندان چیست؟ انواع لمینت دندان | قیمت لمینت در سال 1403

 

نظرات کاربران

captcha Refresh
محمدحسین خدابنده لو
۱۴۰۰/۰۵/۲۴۰۰
پاسخسلام به من گفتن برای انجام ایمپلنت باید سینوس لیفت انجام بدم، عوارض نداره این کار و به نظر شما ارزششو دره؟
دکتر ابراهیم گل
۱۴۰۰/۰۵/۲۵۰۰

عرض سلام و روز به خیر خدمت شما،

در فک بالا زمانی که ارتفاع استخوان برای قرار دهی ایمپلنت کافی نباشه درمان سینوس لیفت ضرورت پیدا میکنه. در مورد عارضه هم جزو درمانهای کم عارضه محسوب میشه.

در صورت تمایل از مقاله مربوط به ایمپلنت دندان دیدن کنید.

https://drebrahimgol.com/what-is-dental-implant

علی لشنی
۱۳۹۹/۱۱/۰۸۰۰
پاسخ

سلام وقت بخیر خانم دکتر به طور کلی برای طراحی لبخند کدام نوع روکش ها مناسب تر هستند؟ (هم از نظر هزینه و هم ماندگاری و زیبایی)

دکتر ابراهیم گل
۱۳۹۹/۱۱/۱۹۰۰

سلام وقت خوش

ما روکش های زیرکونیا را معرفی میکنیم که هم دارای زیبایی وهم استحکام وماندگاری بالاست.

دسته بندی مقالات

عضویت در خبرنامه

با عضویت در خبرنامه می توانید از جدیدترین مقالات، اخبار و تخفیفات سایت در ایمیل خود با خبر شوید

راه های دسترسی به کلینیک دندانپزشکی دکتر ابراهیم گل:

آدرس :شهرک غرب - بلوار دادمان - بین خیابان فلامک و بلوار فرحزادی - خیابان فخارمقدم - کوچه گلبرگ یکم شرقی- پلاک 4 - واحد 2

تلفن : 86128996

مسیر دسترسی: میدان صنعت، بلوار فرحزادی، بیمارستان آتیه. (از بیمارستان آتیه به سمت خیابان فلامک، نبش خیابان گلسا)

dr. ebrahimgol location