هنگامی که سخن از کاشت ایمپلنت دندان به میان میآید، بسیاری از افراد تصور میکنند یکی از شرایط اصلی آن سن است و افرادی که سن بالایی دارند نمیتوانند این عمل جراحی را انجام دهند. اما باید بدانید هیچ زمانی برای کاشت ایمپلنت دیر نیست. محدودیت سنی کاشت ایمپلنت تنها شامل حد پایین میشود به این معنی که کودکان و نوجوانان تا زمان به پایان رسیدن سن رشد نمیتوانند ایمپلنت بکارند. ( توصیه میشود مقاله لمینت دندان را نیز مشاهده کنید )
اما این به این معنی نیست که همه افراد بالای 18 سال میتوانند ایمپلنت بکارند. متأسفانه برخی افراد موقتا یا کلا شرایط لازم برای کاشت ایمپلنت دندان را ندارند.
به طور کلی میتوان گفت هر فردی که از سلامت کامل برخوردار باشد دلیلی ندارد از کاشت ایمپلنت محروم شود. اما برخی از مشکلات سلامتی میتوانند مانع این عمل جراحی شوند.
دیابت: یکی از مشکلات پزشکی که ممکن است مانع عمل کاشت ایمپلنت شود، دیابت و به ویژه دیابت کنترل نشده است. بخش زیادی از جمعیت دیابتی با موفقیت درمان ایمپلنت را پشت سر میگذارد. با این حال به طور کلی کسی که به دیابت مبتلا است (خواه از نوع یک باشد یا نوع دو) در صورتی که دیابت او تحت کنترل قرار نداشته باشد، قند خون او نوسان زیادی داشته باشد و یا التیام بافتهای بدن به کندی صورت بگیرد احتمال عدم موفقیت درمان ایمپلنت زیاد است. سیستم ایمنی بدن این افراد به درستی کار نمیکند. در نتیجه احتمال عدم التیام درست بافتها پس از عمل جراحی اعم از بافت نرم و استخوان، مطرح است. با این حال نمیتوان گفت این افراد نباید ایمپلنت بکارند بلکه باید پیش از هر چیز قند خون آنها تحت کنترل قرار بگیرد.
بارداری: بدیهی است که در دوران بارداری نباید درمانهای انتخابی مانند کاشت ایمپلنت انجام شود. زنان باردار باید تا زایمان و تولد فرزند صبر کنند.
ضعف سیستم ایمنی: یکی از عواملی که ممکن است باعث شود شرایط لازم برای کاشت ایمپلنت را نداشته باشید، هر گونه ضعف سیستم ایمنی است. افرادی که بسیار ضعیف هستند معمولاً سیستم ایمنی ضعیفی دارند و نمیتوانند فرایند التیام و بهبودی پس از عمل جراحی را به خوبی دیگران پشت سر بگذارند. بنابراین در صورتی که باید عمل کاشت ایمپلنت در این افراد صورت بگیرد باید این کار با احتیاط بسیار بیشتری انجام شود یا کاشت ایمپلنت به زمان دیگری که بیمار وضعیت بهتری دارد موکول شود.
حمله قلبی: در صورتی که اخیراً حمله قلبی داشته اید، فعلا کاشت ایمپلنت برای شما توصیه نمیشود. افرادی که حمله قلبی داشته اند اگر حمله قلبی آنها ظرف شش ماه گذشته بوده است باید مدتی صبر کند تا وضعیت بدن آنها پایدار شود و از نظر متخصص قلب عمل جراحی برای آنها اشکالی نداشته باشد.
افراد زیادی فنر (استنت) در رگ گذاشته اند، بای پس داشته اند، ایست قلبی داشته اند، سکته کرده اند و یا مشکلات جدی دیگری داشته اند اما در حال حاضر سالم و سلامت هستند و وضعیت آنها پایدار است، برای این افراد دلیلی ندارد از کاشت ایمپلنت امتناع شود. در صورتی که این بیماران برای جراحی کاشت ایمپلنت نگرانی و استرس داشته باشند میتوان با بیهوشی آنها را آرام کرد تا در حین عمل چیزی احساس نکنند و راحت باشند. همچنین در سایت healthline اطلاعات کاملی وجود دارد .
پوکی استخوان: یکی از مشکلاتی که در جامعه سالمند شایع است، ضعف استخوانها و پوکی استخوان و در نتیجه مصرف دسته ای از داروها به نام بیس فسفونات است. یکی از این انواع داروها که بیشتر شناخته شده است، Fosamax نام دارد. این داروها برای کاهش میزان تحلیل رفتن و کم شدن تراکم استخوان استفاده میشود. برای افرادی که سرطان داشته اند یا انواع سرطانهای استخوان دارند یا سرطانهایی دارند که به استخوانها سرایت کرده است این داروها در دوز بسیار بالا و معمولاً به صورت تزریقی به مدت چند هفته تا چند ماه داده میشود. در این دسته از بیماران که دوز بالای داروهای بیس فسفونات را مصرف میکنند، فرایند جوش خوردن استخوانها بسیار ضعیف است. این افراد اگر ایمپلنت بکارند یا حتی دندان بکشند، التیام استخوان در آنها به کندی صورت میگیرد. حتی گاهی در صورتی که دندان مصنوعی به لثه ساییده شود یا مسواک با ضرب یا سفت به لثه اصابت کند ممکن است استخوان نمایان شده و بافتها به سختی التیام پیدا کنند.
بنابراین در این افراد تصمیم برای کاشت ایمپلنت باید با دقت بررسی شود.
جراحی لثه با لیزر
لمینت
لمینت دندان
قیمت لمینت دندان
انواع لمینت کامپوزیت و سرامیک
کاشت دندان
کشیدن دندان عقل
کشیدن دندان
کاشت دندان ایمپلنت
کامپوزیت ونیر
ایمپلنت
ایمپلنت دندان
زیبایی خنده
لبخند زیبا
زیبایی لبخند
مزایای لمینت دندانی
موارد کاربرد لمینت دندانی
انواع دندان مصنوعی بر پایه ایمپلنت
قطعات دندانی