این مطلب را به دوست خود ارسال کنید

اطلاعات شما نزد دکتر سمیه ابراهیم گل کاملا محفوظ می باشد

مطب ایمپلنت و زیبایی دکتر سمیه ابراهیم گل

02188082941 02186128996 شنبه تا جمعه 9 الی 21 حتی ایام تعطیل

هر آنچه در مورد استفاده از لیزر در دندانپزشکی باید بدانید

هر آنچه در مورد استفاده از لیزر در دندانپزشکی باید بدانید

هر آنچه در مورد استفاده از لیزر در دندانپزشکی باید بدانید: دندانپزشکی لیزری به معنی استفاده از لیزر در انواع درمان های دندانپزشکی است. از اواسط قرن بیستم استفاده از لنز در دنیای پزشکی شروع شد.

1402/10/15
1,249
1

هر آنچه در مورد استفاده از لیزر در دندانپزشکی باید بدانید

 
هر آنچه در مورد استفاده از لیزر در دندانپزشکی باید بدانید
 

دندانپزشکی لیزری چیست؟

دندانپزشکی لیزری به معنی استفاده از لیزر در درمان انواع درمان های دندانپزشکی است. از اواسط قرن بیستم استفاده از لنز در دنیای پزشکی شروع شده و انتخاب های بهتری در اختیار بیماران و پزشکان قرارداد.

دندانپزشکی نیز از این قاعده مستثنی نبوده به همین علت استفاده از لیزر در درمان های دندانپزشکی به سرعت گسترش یافت. استفاده از لیزر به جای ابزار هایی مانند اسکالپل و دریل دندانپزشکی برای بیماران بسیار راحت تر است.(توصیه می شود مقالات لمینت دندان و ایمپلنت دندان را نیز مشاهده کنید)

در دستگاه لیزر انرژی نور بسیار باریک و متمرکز می شود. این نور هنگام برخورد با بافت واکنش ایجاد کرده و می تواند بافت را برداشته یا تغییر شکل دهد. دندانپزشکی لیزری در درمان های مختلف استفاده می شود:

درمان حساسیت دندان
درمان پوسیدگی و کرم خوردگی دندان
درمان بیماری لثه
سفید کردن دندان‌ ها

با کمک لیزر می توان درمان های دندانپزشکی را مؤثرتر، مقرون به صرفه تر و راحت تر انجام داد. استفاده از لیزر در درمان های دندانپزشکی در چند زمینه مورد تأیید سازمان نظارت بر غذا و داروی آمریکا قرار دارد.

 

درمان دندانپزشکی با لیزر چگونه انجام می شود؟

عنوان اصلی درمان هایی که در آنها از لیزر استفاده می شود، درمان های بافت سخت و بافت نرم هستند. منظور از بافت سخت دندان ها و منظور از بافت نرم، بافت های مانند لثه است.

 

رایج ترین درمان های بافت سخت عبارتند از:

شناسای پوسیدگی دندان: با استفاده از لیزر می توان پوسیدگی دندان را بر اساس شواهد غیر مستقیم آن زودتر شناسایی کرد.

تراشیدن و آماده سازی دندان و پر کردن دندان: برای درمان لیزری نیازی به بی حسی موضعی و دریل دندانپزشکی نیست. لیزر می تواند باکتری های دندان را از بین برده و به سلامت دندان در بلند مدت کمک نماید.

درمان حساسیت دندان: دندان هایی که به غذا های سرد و داغ حساس شده اند با کمک لیزر درمان می شوند به این ترتیب که توبول های موجود در ریشه، بسته می شوند.

 

متداول ترین درمان های بافت نرم عبارتند از:

درمان لبخند لثه ای: لیزر برای تغییر شکل بافت لثه در اصلاح لبخند لثه ای استفاده می شود. در لبخند لثه ای طول لثه زیاد بوده و بخشی از سطح دندان که باید در معرض دید قرار داشته باشد، می پوشاند.

افزایش طول تاج دندان: در این روش بافت لثه و استخوان تغییر شکل داده می شود تا ترمیم بر روی دندان بهتر قرار بگیرد.

درمان اتصال بافت فرنوم: در برخی افراد فرنوم زبان یا فرنوم لب اتصال بیش از اندازه دارد به طوری که باعث محدودیت حرکت زبان یا لب می شود. به بزرگی یا اتصال بیش از اندازه فرنوم زبانی، گره زبان گفته می شود چون زبان نمی تواند از کف دهان زیاد بالاتر بیاید یا آزادانه بچرخد. در چنین مواردی با کمک لیزر فرنکتومی انجام می شود. به این ترتیب محدودیت برطرف شده و لب و زبان آزاد می شوند.

برداشتن چین خوردگی بافت نرم: با لیزر می توان چین خوردگی بافت نرم که در اثر اندازه نبودن دندان مصنوعی ایجاد شده است، را بدون درد و یا نیاز به بخیه برداشت.

 

سایر درمان های جلسه ای در دندانپزشکی

بررسی بافت ها: توموگرافی انسجام نوری به پزشک امکان می دهد داخل بافت لثه یا دندان را بدون مشکل نگاه کند.

برداشتن تومور های خوش خیم: لیزر می تواند تومور سقف دهان، لثه و پیرامون لب و گونه را بدون درد و خونریزی و بخیه بردارد.

درمان وقفه تنفسی در خواب: با لیزر می توان مشکلات تنفسی مربوط به حلق را که منجر به وقفه تنفسی در حین خواب شده است و در اثر رشد زیادی بافت های گلو به وجود آمده است اصلاح نماید.

درمان مشکلات مفصل فک: مشکلات مفصل گیجگاهی فکی را می توان با کاهش درد و التهاب به کمک لیزر حل کرد.

بازسازی عصبی: لیزر می تواند عصب ها، رگ های خونی آسیب دیده و جای زخم را بهبود بخشد.

درمان تبخال: لیزر می تواند طول دوره بهبودی تب خال را به حداقل رسانده و درد آن را کاهش دهد.

سفید کردن دندان ها: لیزر می تواند طول مدت سفید کردن دندان ها با بلیچینگ را کاهش دهد. درمان های لیزری مانند این موارد معمولا هزینه خیلی بیشتری نسبت به درمان های معمولی ندارند.

 

انواع لیزرهای مورد استفاده در دندانپزشکی

متخصصان دندانپزشکی از لیزر بافت نرم یا سخت (بسته با نوع درمان) استفاده می کنند. برخی نیز در صورت لزوم از هر دو نوع استفاده می کنند. لیزر بافت سخت می تواند ساختار دندان را برش دهد. طول موج این لیزرها از ترکیبی از آب و نمک خاصی که در دندان وجود دارد، جذب می شود.

اغلب از این لیزرها برای آماده سازی و تراش دندان یا شکل دهی آن جهت باندینگ کامپوزیت یا ترمیم پر شدگی دندان و برداشتن بخشی از ساختار دندان استفاده می شود.

 

فواید لیزر در دندانپزشکی

کاهش نیاز به بخیه کردن در لیزر بافت نرم
کاهش خونریزی به علت تشکیل لخته
در برخی درمان عدم نیاز به بی حسی
پایین آوردن احتمال عفونت باکتریایی به علت استریل شدن ناحیه تحت درمان
التیام سریعتر بافت ها
آسیب دیدن کمتر بافت های پیرامون

 

لیزر بافت نرم از آب و هموگلوبین جذب می شود. هموگلوبین پروتئین موجود در گلبول های قرمز خون است. این لیزرها برای درمان پریودنتیت، از بین بردن باکتریها و فعال سازی رشد مجدد بافتها مورد استفاده قرار می گیرند.

لیزر بافت نرم رگ های خونی و پایانه های عصبی را مهر و موم می کند و در عین حال به داخل بافت نفوذ می کند. به همین علت بسیاری از بیماران تقریبا هیچ دردی پس از درمان با لیزر احساس نمی کنند.

 

معایب لیزر در دندانپزشکی

لیزر را نمی توان برای دندان هایی که پیش از این پر شده اند، استفاده کرد. لیزر بافت سخت گاهی اوقات ممکن است به پالپ دندان صدمه بزند. برخی درمان های لیزری نیاز به بی حسی دارند. گاهی اوقات برای تکمیل درمان مثلا برای تکمیل شکل دهی ، تنظیم بایت و پولیش پر شدگی همچنان نیاز به دریل دندانپزشکی وجود دارد.

برخی درمان ها را نمی توان با لیزر انجام داد از جمله پر کردن پوسیدگی بین دندان ها، آماده کردن دندان هایی که پوسیدگی بزرگ دارند برای روکش و کار کردن بر روی پیرامون پر شدگی های قدیمی، لیزر را نمی توان برای آماده سازی دندان جهت بریج یا برداشتن روکش و پر شدگی نقره ای آمالگام استفاده کرد.

 

خطرات و معایب مربوط به لیزر در دندانپزشکی

خطرات دندانپزشکی لیزری نسبتا کم است. نکته مهم این است که نزد دندانپزشک حاذق درمان انجام دهید. استفاده از طول موج یا قدرت نامناسب لیزر می تواند به بافت ها صدمه بزند.

علاوه بر این برخی نگران تبلیغاتی هستند که نتایج درمان های لیزری را فراتر از واقعیت نشان می دهند. در حین درمان از عینک محافظ استفاده می کنید تا آسیبی به چشمان وارد نشود. همچنین در سایتwebmd اطلاعات کاملی وجود دارد.

 
جراحی کاشت هر آنچه در مورد استفاده از لیزر در دندانپزشکی باید بدانید - رسالت کلینیک دکتر ابراهیم گل
 
هر آنچه در مورد استفاده از لیزر در دندانپزشکی باید بدانید - ویدیو نظرات بیماران دکتر ابراهیم گل
 

مقالات مرتبط :

ایمپلنت دندان چیست؟ | هزینه کاشت ایمپلنت دندان در سال 1403

بهترین مرکز ایمپلنت | کلینیک تخصصی ایمپلنت

ایمپلنت یک روزه | کاشت دندان در یک روز - تحویل فوری روکش

بهترین دندانپزشک در شهرک غرب | تهران

ایمپلنت دیجیتال | مراحل درمان – محاسبه قیمت و مشاوره

متخصص ایمپلنت | بهترین متخصص ایمپلنت از نگاه بیماران

جراحی لثه با لیزر و هزینه آن و بیماری های لثه چیست؟

کشیدن دندان عقل + [هزینه جراحی دندان عقل]

لمینت دندان چیست؟ انواع لمینت دندان | قیمت لمینت در سال 1403

 

نظرات کاربران

captcha Refresh
ناشناس
۱۳۹۹/۱۱/۲۸۰۰
پاسخسلام.من دندونم نیاز به عصب کشی داره و یکی از دندان هام رو هم از دست دادم، همچنین میخوام کار بلیچینگ هم انجام بدم،میخوام بدونم بلیچینگ رو قبل از عصب کشی و ایمپلنت انجام بدم یا بعدش؟

دسته بندی مقالات

عضویت در خبرنامه

با عضویت در خبرنامه می توانید از جدیدترین مقالات، اخبار و تخفیفات سایت در ایمیل خود با خبر شوید

راه های دسترسی به کلینیک دندانپزشکی دکتر ابراهیم گل:

آدرس :شهرک غرب - بلوار دادمان - بین خیابان فلامک و بلوار فرحزادی - خیابان فخارمقدم - کوچه گلبرگ یکم شرقی- پلاک 4 - واحد 2

تلفن : 86128996

مسیر دسترسی: میدان صنعت، بلوار فرحزادی، بیمارستان آتیه. (از بیمارستان آتیه به سمت خیابان فلامک، نبش خیابان گلسا)

dr. ebrahimgol location