دلایلی که باعث می شوند کاشت ایمپلنت دندان نا موفق باشد
ایمپلنت دندان یک پیچ فلزی کوچک است که با عمل جراحی در داخل استخوان فک قرار می گیرد تا بر روی آن تاج دندان مصنوعی متصل شده و جایگزین دندان شود. نرخ موفقیت ایمپلنت بسیار زیاد است اما باز هم در برخی افراد ممکن است این درمان با شکست مواجه شود.
تخمین زده می شود حدود 5 تا 10% از دندان های ایمپلنتی نا موفق هستند. (توصیه می شود مقاله لمینت دندانرا نیز مشاهده کنید) این عدم موفقیت ممکن است ظرف چند ماه پس از کاشت دندان و یا چندین سال بعد مشخص شود. اگر می خواهید ایمپلنت بکارید یا در حال حاضر ایمپلنت دارید باید چیزهایی در مورد نا موفق بودن درمان و عوارض احتمالی آن بدانید.
چه عواملی بر عدم موفقیت درمان ایمپلنت دندان تأثیر می گذارند؟
بیماری لثه
داشتن لثه سالم معیار مهمی برای جراحی ایمپلنت است. در صورتی که بیماری لثه داشته باشید نمی توانید ایمپلنت بکارید بلکه باید پیش از آن، مشکل لثه را حل کنید. بیماری لثه به التهاب یا عفونت لثه گفته می شود که باعث تخریب بافت لثه و استخوان فک می شود.
در صورتی که این عفونت درمان نشود ایمپلنت را احاطه کرده و باعث شکست درمان می شود. در صورتی که عفونت لثه دارید حتماً به دندانپزشک مراجعه کنید.
سیگار کشیدن
سیگار کشیدن یکی از عوامل نا موفق بودن درمان ایمپلنت است چون باعث محدود شدن جریان خون در لثه و کند شدن فرآیند التیام بافت ها می شود. چندین پژوهش نشان داده اند میزان عدم موفقیت درمان ایمپلنت در افراد سیگاری 20% است.
البته باید بدانید اگر سیگاری هستید به این معنی نیست که نمی توانید ایمپلنت بکارید بلکه باید بهداشت دهان را به خوبی رعایت کنید و سیگار را ترک کنید . اگر نمی توانید حداقل باید سیگار را یک هفته قبل از عمل کنار بگذارید و حداقل تا دو ماه پس از عمل نکشید.
کم بودن استخوان فک
موفقیت درمان بستگی زیادی به کیفیت و حجم استخوان در محل کاشت ایمپلنت دارد. در صورتی که استخوان سالم به اندازه کافی وجود نداشته باشد نمی تواند ایمپلنت و فشار وارد بر آن را تحمل کند بنابراین درمان با عدم موفقیت مواجه می شود.
تحلیل رفتن استخوان در افرادی که پوکی استخوان دارند اتفاق می افتد. در این وضعیت تراکم استخوان کاهش یافته و استخوان ها شکننده می شوند بنابراین خطر شکستن آنها بیشتر است. عفونت شدید لثه نیز باعث تخریب استخوان فک می شود. همچنین در صورتی که مدت زیادی از کشیدن دندان گذشته باشد استخوان تا حدی باز جذب شده و کوچک می شود.
برخی داروها و مشکلات پزشکی
در صورتی که دچار نوعی بیماری خود ایمنی باشید یا بیماری هایی مانند آرتروز روماتیسمی (روماتیسم) یا دیابت داشته باشید بدنتان در التیام بافت ها مشکل داشته و به کندی این کار را انجام می دهد.
کند بودن سرعت التیام یافتن بافت ها می تواند مانع جوش خوردن استخوان فک به ایمپلنت شود. به فرآیند جوش خوردن استخوان به ایمپلنت دندان، یکپارچگی استخوان گفته می شود که امری حیاتی برای موفقیت ایمپلنت است.
همچنین مصرف برخی از دارو ها می تواند احتمال شکست درمان را افزایش دهد بنابراین هر دارویی که مصرف می کنید اعم از تجویزی و بدون نسخه، به اطلاع دندانپزشک و جراح دهان برسانید.
تحقیقات دانشگاه مک گیل در سال 2016 نشان داد دارو هایی که برای سوزش معده (رفلاکس) مصرف می شود رشد سلول های جدید استخوانی را کاهش می دهد بنابراین بر جوش خوردن ایمپلنت به استخوان فک تأثیر می گذارد. همچنین محققان دانشگاه بافلو در سال 2016 مقاله ای منتشر کردند که نتایج مشابهی را در افرادی که داروهای ضد افسردگی مصرف می کردند، نشان می دهد.
ضعف بهداشت دهان
حفظ بهداشت دهان پس از کاشت ایمپلنت اهمیت زیادی دارد و نقش مهمی در موفقیت درمان ایفا می کند. در صورتی که محدودیت هایی دارید که بر دامنه حرکتی دستان شما در هنگام مسواک زدن تأثیر می گذارد یا به هر شکلی در توانایی تمیز کردن دندان ها اختلال ایجاد می کند، احتمالاً کاشت ایمپلنت برای شما مناسب نیست.
در صورتی که بهداشت دهان را رعایت نکنید تجمع پلاک و باکتری ها منجر به عفونت لثه در پیرامون ایمپلنت می شود. اگر عفونت لثه پیشرفت نماید باعث تحلیل رفتن استخوان فک، لق شدن ایمپلنت و از دست دادن آن می شود. همچنین در سایت ncbi.nlm.nih اطلاعات کاملی وجود دارد.
عدم تجربه کافی جراح دهان
همه متخصصان به یک اندازه تجربه و مهارت ندارند. در صورتی که برای کاشت ایمپلنت به جراح کم تجربه مراجعه کنید امکان خطا های پزشکی بیشتر بوده و احتمال عدم موفقیت درمان افزایش می یابد.
جراح با تجربه می داند چه تعداد ایمپلنت دندان برای پشتیبانی پروتز مصنوعی کفایت می کند و محل کاشت و زاویه آنها دقیقاً باید به چه صورت باشد. اگر تعداد ایمپلنت هایی که برایتان جایگذاری می شود خیلی کم باشد فشار زیادی بر آنها وارد شده و احتمال شکست درمان افزایش می یابد.
همچنین جراح با تجربه در بررسی این که آیا شرایط لازم برای کاشت ایمپلنت دندان را دارید یا نه، دقیق تر عمل می کند. جراح با تجربه کمتر به بافت های اطراف صدمه می زند و بهتر عمل می کند.
مقالات مرتبط :
ایمپلنت دندان چیست؟ | هزینه کاشت ایمپلنت دندان در سال 1403
بهترین مرکز ایمپلنت | کلینیک تخصصی ایمپلنت
ایمپلنت یک روزه | کاشت دندان در یک روز - تحویل فوری روکش
بهترین دندانپزشک در شهرک غرب | تهران
ایمپلنت دیجیتال | مراحل درمان – محاسبه قیمت و مشاوره
متخصص ایمپلنت | بهترین متخصص ایمپلنت از نگاه بیماران
جراحی لثه با لیزر و هزینه آن و بیماری های لثه چیست؟
کشیدن دندان عقل + [هزینه جراحی دندان عقل]
لمینت دندان چیست؟ انواع لمینت دندان | قیمت لمینت در سال 1403
درود برشما،
در حال حاضر، یک روش ایمپلنت دندان مخصوص به بیماران قلبی این فرصت را میدهد که با کمترین عوارض و احتمالا بدون قطع داروهای ضد انعقاد خون طولانی مدتشان تحت درمان قرار گیرند.اما در هر صورت شما باید شرایط خود را با پزشک معالج خود درمیان بگذارید.موفق باشید.