این مطلب را به دوست خود ارسال کنید

اطلاعات شما نزد دکتر سمیه ابراهیم گل کاملا محفوظ می باشد

مطب ایمپلنت و زیبایی دکتر سمیه ابراهیم گل

02188082941 02186128996 شنبه تا جمعه 9 الی 21 حتی ایام تعطیل

معایب و مزایای انواع مواد پر کننده دندان

معایب و مزایای انواع مواد پر کننده دندان

معایب و مزایای انواع مواد پر کننده دندان - برای پر کردن سوراخ دندان که در اثر شکستگی یا پوسیدگی ایجاد شده است، از مواد پر کننده دندان استفاده می شود.

1402/08/24
9,564
6

معایب و مزایای انواع مواد پر کننده دندان

 
فهرست مطالب سایت (کلیک کنید)
 
معایب و مزایای انواع مواد پر کننده دندان - کلینیک دکتر ابراهیم گل
 

برای پر کردن سوراخ دندان که در اثر شکستگی یا پوسیدگی ایجاد شده است، از مواد پر کننده دندان استفاده می شود. برای پر کردن دندان مواد گوناگون مانند طلا، سرامیک، کامپوزیت، آمالگام و مواد دیگر می توان استفاده کرد که بستگی به گستردگی پوسیدگی، بودجه مالی، پوشش بیمه و شرایط دندان دارد. در اینجا با معایب و مزایای انواع این مواد آشنا می شوید. (توصیه می شود مقالات لمینت دندان و ایمپلنت دندان را نیز مشاهده کنید)

 

پر کردن دندان با طلا

مزیت های پرکردگی طلا عبارتند از: 1- دوام بالا – این نوع پرشدگی حداقل 10 تا 15 سال دوام می آورد و معمولا عمر آن از این هم بیشتر است. طلا خوردگی ندارد و به مرور زمان دچار مشکل نمی شود.
2- استحکام – طلا فشار شدید فک را به خوبی تحمل می کند و تحت این فشار نمی شکند.
3- زیبایی – بعضی از مردم زیبایی طلا را دوست دارند و آن را به انواع دیگر پرشدگی ترجیح می دهند.

 

معایب پرکردگی طلا عبارتند از:

1- هزینه بالا – هزینه درمان پر کردن دندان با طلا بالاتر از همه مواد پر کننده دیگر است و قیمت آن بیش از ده برابر آمالگام تمام می شود. بنابراین اگر بخش زیادی را می خواهید با طلا پر کنید اصلی ترین چیزی که باید در نظر بگیرید هزینه آن است.
2- یاز به دو جلسه – برای این نوع درمان باید حداقل دو جلسه به دندانپزشک مراجعه کنید بنابراین درمانی فوری محسوب نمی شود.
3- شوک گالوانیک- اگر دندانی که با طلا پر شده بلافاصله در مجاور پرکردگی آمالگام (نقره ای رنگ) قرار بگیرد ممکن است درد تیز ناشی از شوک گالوانیک ایجاد کند. برهم کنش بین این فلز و نقره باعث می شود جریان الکتریکی ایجاد شود. با این حال این اتفاق نادر است.
4- زیبایی – اگر چه زیبایی می تواند یک مزیت برای پرکردگی طلا باشد اما برای بسیاری از مردم یک ایراد به حساب می آید چرا که دوست ندارند همه متوجه ترمیم دندان شان شوند و ترجیح می دهند ترمیم هم رنگ دندان استفاده کنند.

 
 

پر کردن دندان با آمالگام نقره ای رنگ

مزیت های پرکردگی دندان با آمالگام عبارتند از:

1- دوام بالا – مواد پر کننده آمالگام که آن را با رنگ نقره ای می شناسیم، حداقل 10 تا 15 سال عمر می کنند.
2- استحکام – آمالگام به راحتی میتواند فشار حاصل از فک را تحمل کند.
3- هزینه – این نوع مواد ترمیمی ارزان ترین مواد هستند و کمترین هزینه را برای بیمار به دنبال دارند.

 

معایب پرکردگی آمالگام عبارتند از:

1- عدم زیبایی – اولین مشکل از نظر بیشتر مردم، رنگ فلزی آن است که باعث می شود هنگام صحبت کردن و خندیدن، دیگران ترمیم دندان را ببینند. با این حال می توان از یک لایه کامپوزیت سفید رنگ بر روی آن استفاده کرد تا همرنگ دندان شود.
2- نیاز به تراشیدن بیشتر دندان – برای پر کردن دندان با آمالگام باید بخش بیشتری از ساختار سالم دندان تراشیده شود تا فضای کافی ایجاد شود.
3- تغییر رنگ – ممکن است آمالگام باعث ایجاد رنگ خاکستری در  دندان های مجاور شود.
4- ترک خوردگی و شکستگی – اگر چه همه دندان ها تحت تاثیر سرما و گرما منقبض و منبسط می شوند و ممکن است در نهایت ترک بردارند یا بشکنند، اما آمالگام در مقایسه با سایر مواد پر کننده دندان میزان انقباض و انبساط بیشتری دارد و احتمال ترک خوردن آن یا جدا شدن آن از دیواره دندان بیشتر است.
5- واکنش آلرژی – درصد بسیار کمی از مردم (تقریبا 1 درصد) به جیوه موجود در آمالگام آلرژی دارند.
جیوه موجود در آمالگام مقدار بسیار کمی جیوه به شکل بخار تولید میکند که استنشاق و توسط ریه جذب می شود. مقدار بالای بخار جیوه عوارض جدی در مغز و کلیه ایجاد می کند اما تحقیقات نشان می دهند پرکردگی آمالگام هیچ مشکلی برای سلامتی ایجاد نمی کند و استفاده از آن از سن 6 سال به بالا، کاملا بی خطر است.

 

پر کردن دندان با کامپوزیت همرنگ دندان

مزیت های پرکردگی کامپوزیت عبارتند از:1- زیبایی – رنگ این مواد را می توان دقیقا همرنگ بقیه ساختار دندان انتخاب کرد. کامپوزیت برای دندان های جلو که در معرض دید قرار دارند کاملا مناسب است.
2- چسبیدن به دندان- یکی از نکات مهم در پر کردن دندان این است که مواد پر کننده به خوبی به ساختار دندان بچسبند و بین مواد ترمیمی و دندان هیچ فاصله ایجاد نشود چرا که در صورت وجود کوچک ترین درز، باکتری ها وارد شده و در فضایی کاملا امن و پنهان، رشد می کنند و عفونت و پوسیدگی ایجاد می کنند. کامپوزیت پیوند شیمیایی با ساختار دندان برقرار می کند و به خوبی به دندان می چسبد.
3- چند کاره – از کامپوزیت می توان علاوه بر پر کردن پوسیدگی، برای ترمیم شکستگی و لب پر شدگی یا ساییدگی دندان نیز بهره برد.
4- نیاز کم به تراشیدن دندان – معمولا در پر کردن دندان با کامپوزیت کمتر از روش های دیگر نیاز به تراشیدن دندان وجود دارد بنابراین کم تهاجمی تر است.
5- فوری – این درمان را تنها ظرف یک جلسه می توان انجام داد و نیازی به چند جلسه انتظار نیست. همچنین در سایت verywellhealth اطلاعات مفیدی وجود دارد.

 

معایب پرکردگی دندان با کامپوزیت عبارتند از:

1- دوام پایین – متاسفانه این نوع ترمیم دندان خیلی زودتر از آمالگام مستهلک می شود و به طور متوسط 5 سال دوام می آورد. علاوه بر این به اندازه آمالگام و طلا، نمی تواند فشار تحمل کند بنابراین برای دندان های عقبی و دندان هایی که نیاز به پرکردن گسترده دارند مناسب نیستند.
2- طولانی بودن مدت زمانی که باید روی صندلی بنشینید – از آنجایی که فرایند پر کردن دندان با کامپوزیت نیاز به زمان دارد ممکن است این کار 20 دقیقه بیشتر از آمالگام طول بکشد.
3- لب پر شدن یا شکستن – همان طور که گفته شد استحکام کامپوزیت از آمالگام پایین تر است بنابراین ممکن است تحت فشار لب پر شده یا بشکند.
4- هزینه بیشتر از آمالگام – کامپوزیت از آمالگام گرانتر تمام می شود و تقریبا دو برابر آن قیمت دارد اگر چه از طلا و سرامیک ارزان تر است.

 
 
این مقاله را هم مطالعه کنید:  کشیدن دندان عقل
 
 

پر کردن دندان با سرامیک

پرکردگی سرامیک به صورت اینلی یا آنلی استفاده می شود. مزیت های پرکردگی سرامیک عبارتند از:
1- زیبایی بیشتر – سرامیک دندانپزشکی ظاهری کاملا شبیه مینای دندان دارد چرا که از نظر بازتاب و نفوذ نور مشابه دندان واقعی طراحی شده است. به همین علت از نظر زیبایی بهترین نوع ترمیم دندان است.
2- دوام بالا – سرامیکی که برای پر کردن دندان استفاده می شود بسیار محکم و مقاوم است و می تواند فشار فک را تحمل کند. اگر چه ممکن است در مقایسه با آمالگام مقاومت آن کمتر باشد.
3- مقاوم در مقابل تغییر رنگ – سرامیک بر خلاف کامپوزیت، در مقابل تغییر رنگ مقاوم است و لکه پیدا نمی کند. با این حال بر خلاف کامپوزیت در صورتی که خوب پرداخت نشده باشد ممکن است برای دندان های مقابل ساینده باشد.
4- طول عمر بالا – ترمیم های سرامیکی بیش از 15 سال عمر می کنند.

 

معایب پرکردگی سرامیک عبارتند از:

1- هزینه بالا – گاهی ممکن است هزینه ترمیم سرامیکی به اندازه یا حتی بیشتر از ترمیم طلا تمام شود.
2- نیاز به دو یا چند جلسه – برای ترمیم دندان با اینلی یا آنلی بیش از یک جلسه باید به دندانپزشک مراجعه کنید چرا که ترمیم باید در آزمایشگاه ساخته شود.

 

پر کردن دندان با یونومر شیشه

یونومر شیشه از آکریلیک و نوع خاصی از شیشه ساخته شده است. این مواد بیشتر برای پر کردن سطح زیر لثه و پر کردن کودکان استفاده می شود. یونومر شیشه فلوراید آزاد می کند که برای جلوگیری از پوسیدگی دندان موثر است. با این حال مقاومت یونومر شیشه از رزین کامپوزیت کمتر است و بیشتر مستعد استهلاک و شکستگی می باشد. انواع جدیدتر یونومر شیشه در حال بهبودی هستند و دوام و طول عمر بیشتری دارند.

 
 

کشیدن دندان عقل + جراحی دندان عقل نهفته + بدون درد و خونریزی

معایب و مزایای انواع مواد پر کننده دندان  - انواع دندان عقل

دندان عقل سومین دندان آسیاب بزرگ (Wisdom Tooth) می‌ باشد. دندان عقل دیرتر از دندان‌ های دیگر از سن 17 تا 21
سالگی‌ رشد می‌ کند. با کوچک شدن فک به دلیل رشد انسان، رشد دندان عقل به علت کمبود فضا محدود می شود
و در نتیجه دندان عقل خود را به شکل نهفته و نیمه ‌نهفته (Wisdom Teeth) نشان می‌دهد.
 
در صورتی که کشیدن دندان عقل و درمان مورد نظر دیر انجام شود ممکن است به دندان های دیگر آسیب برساند.
پس هر چه سریع تر برای تعیین وقت چکاب و مشاوره با ما در ارتباط باشید.
 
 
 
معایب و مزایای انواع مواد پر کننده دندان   - رسالت کلینیک دکتر ابراهیم گل
 
معایب و مزایای انواع مواد پر کننده دندان  - ویدیوهای بیشتر

نظرات کاربران

captcha Refresh
رحمانی
۱۴۰۰/۱۱/۱۸۰۰
پاسخسلام وقت بخیر هزینه پر کردن دندان با طلا چقدر هست؟
اسماعیلی
۱۴۰۰/۰۷/۱۲۰۰
پاسخسلام
من میخام از طلا استفاده کنم برا پر کردن دندانم
میتونم برای این کار ب مطب شما مراجعه کنم؟
ممنون میشم پاسخ بدید
دکتر ابراهیم گل
۱۴۰۰/۰۸/۱۰۰۰

سلام وقت بخیر جناب اسماعیلی گرامی

بله پر کردن با طلا و همچنین روکش طلا رو هم انجام میدیم

مصطفی هرازی
۱۴۰۰/۰۵/۱۰۰۰
پاسخعرض سلام و خسته نباشید خدمت شما خانم دکتر گرامی
پسر من 18 ساله هستن اما یک تعداد کمی از دندان های شیری زمان کودکیش نیفتاده،عکس رادیوگرافی از لثه تهیه کردیم هیچ دندانی به صورت نهفته در نیامده. با توجه به مواردی که عرض کردم باید چکار کنیم؟
دکتر ابراهیم گل
۱۴۰۰/۰۵/۱۱۰۰

سلام وقت به خیر جناب آقای هرازی گرامی

نیاز به بررسی عکس رادیوگرافی و معاینه کلینیکی میباشد.جهت تعیین وقت ویزیت لطفا با مطب تماس بگیرید تا همکارانم راهنماییتون کنن.

شماره تماس: 86128996

ناشناس
۱۴۰۰/۰۲/۰۶۰۰
پاسخ سلام آقای دکتر عمل کامپوزیت دندان چقدر طول می کشد و به چند جلسه نیاز دارد؟

عضویت در خبرنامه

با عضویت در خبرنامه می توانید از جدیدترین مقالات، اخبار و تخفیفات سایت در ایمیل خود با خبر شوید

راه های دسترسی به کلینیک دندانپزشکی دکتر ابراهیم گل:

آدرس :شهرک غرب - بلوار دادمان - بین خیابان فلامک و بلوار فرحزادی - خیابان فخارمقدم - کوچه گلبرگ یکم شرقی- پلاک 4 - واحد 2

تلفن : 86128996

مسیر دسترسی: میدان صنعت، بلوار فرحزادی، بیمارستان آتیه. (از بیمارستان آتیه به سمت خیابان فلامک، نبش خیابان گلسا)

dr. ebrahimgol location