این مطلب را به دوست خود ارسال کنید

اطلاعات شما نزد دکتر سمیه ابراهیم گل کاملا محفوظ می باشد

مطب ایمپلنت و زیبایی دکتر سمیه ابراهیم گل

02188082941 02186128996 شنبه تا جمعه 9 الی 21 حتی ایام تعطیل

دندانپزشکی

دندانپزشکی

دندانپزشکی - یکی از زیر شاخه های علم پزشکی، دندانپزشکی است. دندانپزشکی یکی از مهمترین و اساسی ترین و البته کاربردی ترین شاخه های پزشکی محسوب می شود.

1402/07/08
2,658
5

دندانپزشکی

 
دندانپزشکی
 

یکی از زیر شاخه های علم پزشکی، دندانپزشکی است. در اینجا قصد داریم کمی بیشتر با این رشته علمی و تخصصی آشنا شویم و اطلاعاتی در این زمینه به دست آوریم: این شاخه یکی از مهمترین و اساسی ترین و البته کاربردی ترین شاخه های پزشکی محسوب می شود. (توصیه می شود مقالات لمینت دندان و ایمپلنت دندان را نیز مشاهده کنید )

اگر بخواهیم عمده کار دندانپزشکی را بررسی کنیم در نهایت به این نتیجه خواهیم رسید که این شاخه به شناخت عصب های داخلی دهان، شناخت انواع جنس دندان ،بیماری های مربوط به دهان و دندان، و در نهایت نحوه چیدمان دندانها و کشیدن ،ترمیم و عصب کشی دندان تقسیم خواهد شد.

همانگونه که می دانید یکی از ابتدایی ترین و همچنین اصلی ترین وظیفه یک فرد متخصص در این زمینه این است که به خوبی با نوع چیدمان و جنس دندان بیمار آشنایی داشته باشد.این نکته بسیار حائز اهمیت است.

زیرا در بسیاری از موارد تشخیص درد و بیماری در دهان و دندان بدون تشخیص جنس و اسکلت بندی فک و دندان میسر نخواهد شد.در نتیجه یکی از اولین اصول دندانپزشکی تشخیص و تعیین نوع دندان و علاوه بر آن میزان ادامه داشتن دندان در لثه و همچنین میزان مقاومت آن نسبت به لثه می باشد.

پس از آن پزشک مربوطه می بایست در زمینه انتخاب مواد و تشخیص مهارت کافی را داشته باشد.زیرا همانگونه که می دانید در بسیاری از موارد ممکن است فرد بیمار در ناحیه ای از دهان خود دچار درد شده باشد ولی درد از ناحیه دیگری باشد.

به عبارت دیگر درد از جانب آن ناحیه که بیمار تصور میکند نباشد.در این گونه موارد وظیفه فرد دندانپزشک این است که به درستی تشخیص بدهد و بیمار را قانع کند که درد از ناحیه ای که او تصور می کند نیست.

البته تشخیص درد یکی از مهمترین مباحث در حرفه دندانپزشکی می باشد زیرا در صورت تشخیص نادرست ممکن است یک دندان سالم به جای دندان خراب کشیده شود و درد نیز همچنان به قوت خود باقی بماند که در این صورت لطمه ای جبران ناپذیر به بیمار وارد شده است زیرا هر عدد از دندان ها انسان مبلغ بسیار بالایی ارزش مادی دارد.

ولی از ارزش مادی دندان که بگذریم هیچ ماده دیگری در دنیا نمی تواند جایگزین اصل ماده دندان بشود و مواد جایگزینی که بشر تا کنون کشف کرده و مورد استفاده قرار داده است اگر چه بسیار جالب و مفید است اما هرگز نمی تواند جای جنس دندان طبیعی را داشته باشد. بنابر این در دندانپزشکی یک تشخیص اشتباه می تواند یک انسان را از دشتن نعمت یک دندان سالم تا آخر عمر محروم نماید.

پس از تشخیص درست و تعیین ناحیه آسیب دیده نوبت به درمان آن می رسد.بسیاری از دندان ها با کمی ترمیم می توانند تا سالیان سال برای افراد کار بکنند و مورد استفاده قرار گیرند.

ولی در برخیموارد نیز ممکن است تنها راه برای یک دندان کشیدن آن باشد.در مواقعی که نیاز به کشیدن دندان می باشد ،باید منطقه مربوطه به خوبی بی حس شود تا بیمار دچار درد و استرس نشود و پس از آن است که می توان مراحل کشیدن دندان را انجام داد. همچنین در سایت wiktionary.org اطلاعات کاملی وجود دارد.

در بسیاری از موارد نیز در حرفه دندانپزشکی ممکن است همانگونه که گفته شد یک دندان تنها به ترمیم نیاز داشته باشد.به طور کلی دو نوع ترمیم در این رشته وجود دارد.

ابتدا ترمیم سطحی و در صورت کار ساز نبودن این نوع ترمیم، ترمیم عمقی و یا عصب کشی در دندان میتواند موثر باشد. درمان سطحی زمانی قابل انچام می باشد که هنوز مقدار از دندان سالم است و از سطح دندان هنوز هم می توان استفاده کرد به این صورت که روزنه ای در آن یافت نمی شود و اسید های دهان، کل دندان را نابود نکرده باشند.

البته در برخی موارد دیده می شود که سطح دندان کاملا سالم است ولی از نواحی دیگر و تنها با یک روزنه کوچک اسید به درون لثه وارد شده و اصطلاحا به عصب رسیده است که در این صورت ترمیم سطحی کار ساز نمی باشد. شاید بتوان گفت که بیش از نیمی از کار در دندانپزشکی به تشخیص درست و به جا مربوط می شود.

اگر درمواردی امکان تشخیص دقیق در دندان و درد وجود نداشت، دست اندر کاران در رشته دندانپزشکی به تکنولوژی روی می آورند و تجویز به گرفتن عکس هایی از دندانی که مشکوک به بیماری است می کنند.

این نوع عکس ها که با اشعه ایکس انجام می شوند در صورت تکرار شدن در طول زمان می توانند مضر و سرطان زا باشند ولی برای چند مورد خاص موردی ندارند.پس از گرفتن عک از ناحیه مربوطه نوبت به تشخیص مجدد می رسد.

این پروسه در دندانپزشکی کاملا طبیعی و مرسوم است و در مواردی که تشخیص سخت باشد از این روش استفاده می کنند.پس از تشخیص مجدد و احساس نیاز برای ترمیم یک دندان (اگر ترمیم سطحی باشد ) می توان اقدام به پر کردن آن کرد.

به این صورت که پس از بی حس کردن یا به اصطلاح سر کردن دهان ،مواد خاکستری و سیاه رنگی را بر روی دندان مورد نظر خواهند ریخت و به شکل دهی آن خواهند پرداخت.

اما تمامی مراحل و نکات دندانپزشکی به موارد فوق ختم نمی شوند. علاوه بر موارد گفته شده، هر پزشک وظیفه خاصی به عهده دارد که آن هم احساس راحتی با بیمار و در صورت وجود استرس در بدن بیمار، او را آرام کند و از لحاظ روحی او را درک کند.تقریبا همه پزشکان در هر زمینه ای این وظیفه را بر عهده دارند. و فرقی هم نمی ند که پزشک عمومی باشد یا دارای تخصص خاصی باشد.

در این حرفه امکانتات و تکنولوژی بسیار مهم هستند و هم به بیمار و هم به پزشک می تواند در مراحل درمان کمک ویژه ای بکند.زیرا همانگونه که می دانید نور پردازی اگر نادرست باشد علاوه بر آنکه ممکن است باعث تشخیص اشتباه شوند ،اگر دارای مقدار نامتناسب و رنگ و تمرکز نا هماهنگی باشند و در زاویه خاصی نسبت به بیمار تابانده شود ممکن است باعث ایجاد استرس در بیمار شود.

اگر قصد دارید در حرفه دندانپزشکی به موفقیت دست یابید و دارای مهارت شوید باید همواره این نکته را به خاطر داشته باشید که آرامش بیمار از تمامی فرایندها مهم تر است زیرا تا زمانی که بیمار آرامش نداشته باشد پزشک نیز تمرکز کافی را ندارد و اگر این امر ادامه یابد ناخودآگاه استرس بیمار به پزشک نیز منتقل می گردد.

با پیشرفت های زیادی که در علم دندانپزشکی صورت گرفته است امروزه اصلا دلیلی وجود نخواهد داشت تا شما بخواهید اگر دندانی کج و بد شکل در دهان دارید وجود انرا تحمل نمایید.شما می توانید صاحب لبخندی زیبا باشید و اگر هم مشکلی در شکل و چیدمان دندان هایتان وجود دارد براحتی توسط متخصصین دندانپزشکی قابل برطرف شدن است.

گاهی اوقات برای اینکه به دندان ترمیم شده خود شکلی طبیعی تر دهید و یا اندازه تراشیده شده و کوچک شده آن را به حالت طبیعی برگردانید نیاز است تا از روکش استفاده نمایید.

برای این کار باید توسط دکتر دندانپزشک  به صورت دقیق برای دندان مورد نظر شما انجام شود.البته روکش ها به دلایل مختلفی در دهان قرار می گرند. گاهی تنها برای زیبایی دندان می باشند و گاهی برای  حفاظت از یک دندان ضعیف و ترمیم شده که قبلا شکسته و الان نیزا به مراقبت بیشتر دارد مورد استفاده قرار خواهند گرفت.

البته زمانی هم که از ایمپلنت دندانی استفاده می کنید حتما نیاز است تا بعد از ان از یک روکش مناسب استفاده کنید.در واقع از روکش به عنوان درمانی برای از بین بردن دندان های بدرنگ و بد شکل استفاده می شود و باعث ایجاد زیبایی در ترتیب نمایش دندان ها خواهد شد.

 

در چک لیست زیر برای موارد یکه روکش دندان توسط دندانپزشک ها پیشنهاد می شود را عنوان کرده ایم:

1- اگر دندان شما دارای مواد پر کردنی زیادی باشد و قادر نباشد به تنهایی فشار  های حاصله از جویدن را تحمل نماید نیاز به روکش خواهید داشت.
2- اگر تاج دندان شما بشکند حتما به روکش نیاز دارند.
3- اگر دندانی دارید که عصب کشی شده باشد به دلیل اینکه میزان پوسیدگی در ان زیاد بوده به احتمال زیاد نیاز به روکش خواهد داشت.
4- عوامل مرتبط با زیبایی دهان و دنان نیز عاملی در جهت گذاشتن روکش است.مثلا اگر دندانی تیره دارید  می توانید از این ترفند استفاده نمایید.

اما اگر شما تعداد ی از دندان های تان را دست بدهید و دچار مشکل جویدن و حتی حرف زدن شوید برای این حالت از بریج استفاده می کنند. در واقع بریج یک روش درمانی است که به منظور جایگزین کردن دندان های از دست رفته مورد استفاده قرار می گیرد و با این اقدام به مشکل کاهش جویدن شما نیز کمک بزرگی خواهد کرد.

بریج دارای نمای زیبایی بوده و علاوه بر رفع مشکلات جویدن می تواند باعث زیبایی دهان شما نیز شود. جنس بریج از آلیاژ هایی همچون طلا و یا پرسلن می باشد. برخی از بریج ها متحرک هستند و می توانید هر وقت که خواستید آنها را از دهان خود در آورید و برخی از آنها به صورت ثابت می باشند.

اما مواردی که به شدت توصیه می گردد تا حتما از بریج استفاده نمایید زمانی است که شما دندان و یا دندان هایی را از دست داده اید و سایر دندان های کناری شما قادر به تحمل فشارهای وارد شده بر اثر جویدن را ندارد. در این زمان حتما باید اقدام به قرار گرفتن بریج در دهان خود توسط یک دکتر دندانپزشک نمایید.

اما در مرود ایمپلنت که این روزها شاهد هستیم اهمیت زیاد به آن شده است و افراد زیادی هم اقدام به ایمپلنت دندان کرده اند. اول اینکه از همین الان بگوییم هر چقدر هم که علم پیشرفت کند هیچگاه هیچ چیز جایگرین دندان های طبیعی شما نخواهد شد.

اما به هر حال شما ممکن است به خاطر حوادث و یا بیماری دندان و یا دندان هایی را از دست بدهید. حال تکلیف چیست؟ بله یکی از روش هایی که در این مواقع مورد استفاده قرار می گیرد همان ایمپلنت است. روش کار بدین صورت است که باید توسط دندانپزشک یک پایه فلزی وارد لثه شما شود. این پایه فلزی در حکم ریشه دندان بوده و دقیقا به فک متصل می شود.

بعد از محکم کردن ریشه دندانپزشک یه دندان مصنوعی را براحتی بروی این پیچ که حکم ریشه را دارد قرار خواهد داد و بدون اینکه کسی متوجه شود شما دندانی مصنوعی را جایگزین دندان اصلی خود نموده اید چرا که از لحاظ ظاهری دقیقا مانند یک دندان طبیعی می باشد.

البته به دلیل اینکه پایه فلزی باید در لثه شما قرار گیرد به همین منظور باید جراحی بروی لثه شما صورت گیرد و شما باید قبل از آن دارای سلامتی کامل باشید و مشکلی از این بابت نداشته باشید.

وجود لثه هایی سالم و دارا بودن استخوان کافی برای این منظور جز الزمات کار است. ایمپلنت یا دندان کاشتنی تشکیل شده است از پایه‌ای که عمدتاً از جنس فلز تیتانیوم بوده و توسط جراح در استخوان فک کار گذاشته شده و سپس بر روی آن دندان قرار می‌گیرد. 

اما اگر بخواهیم به صورت مرحله به مرحله درباره نحوه  کاشتن دندان ایمپلنت برایتان توضیح دهیم بدین شرح است که ملاحضه می فرمایید:
در مرحله اول باید بروی لثه شما جراحی صورت گیرد تا بتوان پایه فلزی را در لثه قرار داد. مدت زمان انجام جراحی ممکن است حتی تا چند ساعت به طول بیانجامد و بعد از اینکه به خوبی این کار صورت گرفت باید مدت زمان شش ماه نیز از آن بگذرد تا استخوان های کنار لثه در کنار پایه فلزی رشد کرده و آن را محکم و مستحکم نماید.

گاهی اوقات برخی از ایمپلنت ها دوباره نیاز به یک جراحی دیگر دارند تا در اصطلاح یک رابط را به دندان جایگزین متصل نمایند. اما در اکثر ایمپلنت هایی که صورت می گیرد این پایه از قبل وجود داشته و دیگر نیاز به جراحی دوباره نخواهید داشت.

بعد از بهبودی که در لثه ها صورت گرفت نوبت به مرحله بعدی خواهد رسید. حال نوبت ساخت دندان های مصنوعی است و باید بعد از ساخت آن را بروی پایه قرار گرفته در لثه پیچ کرد.

این مرحله چون نیاز به دقت فراوان دارد و باید به صورت دقیق در لثه قرار گیرد ممکن است به خودی خود نزدیک به دو ماه زمان ببرد. این نوع جراحی یا در مطب دندانپزشکی بوسیله بی حسی موضعی و یا در بیمارستان توسط بیهوشی صورت می گیرد. بعد از آن نیز باید طبق دستور آن دکتر خود نسبت به حفظ بهداشت دهان و دندان تان اقداماتی را همیشه انجام دهید.

اما روی دیگر برای ترمیم دندان که به صورت غیر مستقیم انجام می شود و باید از آن در بریج و یا روکش استفاده شود. در این مدل استحکام بیشتر از حالت پرسلن می باشد. ابتدا دندانپزشک بخشی از دندان شما را تراش خواهد داد تا بتواند از ترمیم استفاده شده بروی دندان تان استفاده نماید.

معمولا بعد از جایگذاری بخش ترمیمی شده بروی بخش تراش داده شده در ابتدا ممکن است نسبت به سرما کمی دندان تان حساس باشد که امری طبیعی می باشد و معمولا افراد در این حالت دچار هیچگونه مشکل و یا عوارضی بعد از آن نخواهند شد جز تعداد معدودی که ممکن است نسبت به ان فلز به کار رفته آلرژی داشته باشند.

اما می توان از آلیاز طلا که به همراه مس و برخی دیگر از فلزات است نیز در ترمیمی دندان استفاده کرد. از این آلیاز در زمان استفاده به عنوان بریج و یا روکش ممکن است بیشتر استفاده شود.

در این حالت آلیاژ به کار رفته در مقابل خوردگی و تیرگی فوق العاده مقاوم بوده و در مقابل شکستن نیز بسیار مستحکم است. اما می توان به جای این آلیاژها از دیگر آلیاژها فلزی غیر قیمتی نیز استفاده نمود. رنگ اینگونه فلزات به صورت نقره ای بوده و نسبت به خوردگی و تیرگی نیز مقاوم می باشند و در مقابل فشار ها نیز همینطور.

برخی از مواقع خطرات و حتی بیماری ها و مشکلاتی برای دهان به وجود می آید که دندانپزشک در آنها نقشی ندارد. اقدامات درمانی در زمینه دندانپزشکی همیشه هم بدون دردسر نیست و ممکن است علاوه بر دردهایی که در زمان پیش از درمان و حین درمان برای فرد به وجود می آید، در دوره پس از درمان نیز فرد از شر آنها خلاص نشود.

باید به این نکته توجه داشت که علت بسیاری از دردها پس از درمان هیچ ارتباطی با پزشک ندارد. برخی از افراد انتظار دارند به محض اینکه از مطب دندانپزشکی خارج شدند، بتوانند به راحتی و بدون درد و مانند گذشته غذا بخورند و انگار نه انگار که در دوره نقاهت بعد از عمل به سر می برند.

اکنون می خواهیم به برخی از دردهایی که دندانپزشک در آنها هیچ نقشی ندارد بپردازیم. به عنوان مثال در بعضی از افراد به خصوص آنهایی که به مصرف الکل و مواد مخدر اعتیاد دارند ممکن است با کشیدن دندان خلفی حفره ای به وجود بیاید که درد شدیدی با خود به همراه دارد.

همانگونه که می دانید دندان های خلفی دندان هایی هستند که به سختی از دهان خارج می شوند و کشیدن آنها در اکثر موارد به جراحی منجر می شود. باید بدانید که وجود حفره در این گونه شرایط هیچ ربطی به دندانپزشک ندارد.

علت درد این است که با کشیدن دندان عقل حفره ای در آن ناحیه به وجود خواهد آمد که با نرسیدن خون به این حفره درد شروع می شود. یکی دیگر از شرایطی که ممکن است برای بیمار سخت باشد این است که در دوره پس از مراحل درمانی ممکن است فرد دچار حساسیت شود و در قسمت درمان ترمیمی خود احساس ناراحتی و ضعف کند.

باید به یاد داشته باشید که احتمال بروز برخی حساسیت ها برای افراد پس از اقدامات دندانپزشکی وجود دارد. این حساسیت ها همیشه هستند و کسی در این زمینه مقصر نیست.

در اکثر مواقع این نوع تنش ها در عرض چند روز از بین خواهند رفت و چاره ای به غیر از تحمل آنها در این چند روز وجود ندارد از جمله این تنش های دهانی و حساسیت ها می توان به احساس ضعف و سستی در لثه و در ناحیه ای که اقدام درمانی صورت گرفته است، اشاره نمود.

دندانپزشک در به وجود آمدن این نوع حساسیت ها هیچ نقشی ندارد و این گونه مشکلات تنها نیاز به زمان دارند. به طور کلی دردها و ورم هایی که پس از کشیدن دندان و مخصوصا دندان های آسیباب به وجود می آیند، به گذر زمان نیاز دارند و کاملا طبیعی است که به وجود بیایند.

 

در این مبحث از دندانپزشکی کودکان می توان به این موضوع اشاره نمود که عده ای از کودکان را به دلایل ذکر شده در زیر نمی توان در مطب درمان کرد:

اولین دسته کودکان ناتوان ذهنی و جسمی و یا استثنایی می باشد.
دومین دسته کودکانی هستند که به بیماری های عمومی و پر مخاطره مبتلا بوده از جمله این بیماری ها می توان به تالاسمی، هموفیلی و سرطان خون اشاره نمود.
سومین دسته کودکانی هستند که که به دلایل دیگری مانند ترس حاضر نیستند با دندانپزشک همکاری کنند.

برای کودکانی که در دسته های ذکر شده در بالا قرار دارند دندانپزشکی متخصص در اتاق عمل با استفاده از بیهوشی این کودکان را تحت درمان قرار می دهد. و در این موارد همه ی کارهای مربوط به دندانپزشکی را از جمله پر کردن، کشیدن دندان ها، عصب کشی و پروتز را انجام داده و بعد از به هوش آمدن و بستری شدن برای چند ساعت در همان روز مرخص خواهد شد.

انجام این کار سبب حل شدن مشکلات درمانی را هم برای دندانپزشک و هم برای کودک آسان کرده و سبب کاهش در رفت و آمد والدین نیز می گردد. و تنها عیبی که این روش دارد از نظر هزینه است که هزینه بیمارستان بیشتر می شود.

به اقتضای سن و شرایط جسمی و روحی کودکان می توان گفت دوران کودکی سنین پر مخاطره ای برای آنها می باشد. در این سنین کودکان بسیار آسیب پذیر می باشند و و حوادث کوچک و بزرگی سلامتی آنها را مورد تهدید قرار می دهد. از میان همه ی اندام ها، اندامی که در معرض بیشتری از خطر و آسیب دیدگی و ضربه قرار می گیرد دندان ها می باشند.

کودکان با توجه به سن و سالی که دارند بسیار شیطون و پرتحرک هستند و سرگرمی هایی که وقت خودشان را با آن سپری می کنند پر خطر می باشند از جمله این بازی می توان به دوچرخه سواری، فوتبال و… اشاره نمود. در فصل تابستان با زیاد شدن این بازی ها دندانپزشکان روزانه با با افرادی روبه رو می شوند که در ناحیه دندان ها و فک و صورت دچار آسیب دیدگی می شوند.

در برخی از موارد صدمات وارد شده بر دهان و فک صورت بسیار جدی بوده و عوارض جبران ناپذیری می تواند در بر داشته باشد. خانواده ها با کسب آگاهی در زمینه های ضروری بالا بردن آگاهی شان از خطراتی که برای کودکانشان تهدید می کند، و اینکه این حوادث چگونه باید با آنها برخورد کرد و چگونه از آنها پیشگیری نمود.

 کسب این مهارت ها برای خانوادها بسیار مفید می باشد.با توجه به فعالیت های کودکانه در هر سنی خطرات مختلفی برای آنها وجود دارد، به طور مثال می توان گفت در یک کودک شیر خوار با خزیدن بر روی زمین اشیایی خطرناکی را ممکن است وارد دهان خود کرده و به لب ها، دندان ها و مخاط دهان آسیب رساند.

در یک کودک 10 ساله که بازی دوچرخه سواری را انجام می دهد خود را در معرض خطرات زیادی قرار می دهند. در این متن به والدین توصیه هایی جهت اینکه در مواقع مواجع شدن با صدمات دهانی و دندانی چه اقداماتی را در زمینه پیشگیری و رفع آنها انجام دهند را ذکر می می نمائیم: صدماتی که به ناحیه های نرم صورت از جمله لب ها، صورت و مخاط دهان وارد می شوند.

به طور معمول ضربه هایی که به جلوی صورت وارد می شود، اولین اثر آنها آسیب رسی به نسوخ نرم می باشد. از جمله شایع ترین این آسیب ها لثه، پارگی لب و و بریدگی زبان می باشد.

در این مواقع کاری که شما باید انجام دهید این است که خونریزی را به طریقی بند آوردند که با فشار دادن یک تکه گاز استریل و یا پارچه ای تمیز روی ناحیه و جهت جلوگیری از بروز آلودگی در زخم باشد.

در صورت وجود نداشتن خونریزی می توانید زخم موجود در خارج از دهان را توسط مقداری بتادین شستشو داده و روی آن را پوشاند و بعد از آن شما می توانید به دندانپزشکی متخصص کودکان جهت رسیدگی و درمان مراجعه کنید.

شکستگی های دندانی:

در صورتی که در قسمتی از یکی از دندان های جلویی و یا تمام تاج آن در حادثه ای شکسته شود باید سعی کنید در صورت امکان تکه ی شکسته شده را پیدا کرده و آن را نگهدارید. زیرا تکه شکسته شده را دندانپزشک می تواند در جای خود قرار دهد.

ممکن است شکستگی های تاج دندان ختم شده در ناحیه مینا باشد و یا مینا و عاج شکسته باشد. همچنین ممکن است علاوه بر موارد ذکر شده عصب دندان هم باز شده باشد.که در این صورت دندان بسیار دردناک می باشد.

در مواردی که فرد دچار هر نوع شکستگی باشد بیمار باید این مسأله را بداند که از فشار و یا ضربه آوردن بر روی دندان های آسیب دیده به طور جدی خودداری نموده و در صورت بودن اولین فرصت به متخصص دندانپزشک کودکان مراجعه نمائد.

 

بروز شکستگی ها در در تاج و ریشه دندان ها:

در برخی از موارد با زیاد بودن شدت ضربه سبب بروز شکستگی در ریشه و تاج دندان ها شده که در صورت بروز این اتفاق دندان با خونریزی مواجع شده که شدیداً دردناک می باشد. بروز شکستگی در ریشه دندان به چند شکل مختلف دیده می شود که برای هر نوع درمان خاصی وجود دارد که این کار بر عهده دندانپزشک متخصص می باشد.

 

فرو رفتگی، بیرون زدگی جابه جایی دندان ها:

هر یک از موارد ذکر شده می تواند بر اثر ضربه به دندان های فرد وارد شود و فرد به آن دچار شود. که در این مواقع والدین باید بدون اینکه به دندان کودک ضربه وارد کنند در اولین فرصت آن را نزد دندانپزشکی متخصص کودکان ببرند.

زیرا این امکان وجود دارد که دندانی که مورد ضربه قرار گرفته از محل خود بیرون زده باشد و یا اینکه با ایجاد ضربه فرورفتگی در دندان رخ دهد همینطور می توان گفت ممکن است ضربه سبب جابه جایی دندان شده باشد.

 

شکستگی آرواره ،تنه فکین و مفصل گیجگاهی-فکی:

در صورت وارد شدن ضربه به ناحیه فک پایین و احساس درد از قسمت تنه فکسن بخصوص مفصل فک پایین داشت و امکان حرکت فک پایین برای کودک امکان پذیر نباشد. والدین باید سریعا کودکشان را نزد متخصص جراحی فک برده تا مشکل کودک برطرف گردد.

با ایجاد شکستگی اگر قفل شدن فک در کودک اتفاق بیفتد و راه تنفسی وی مسدود گردید باید دهان کودک را باز نموده و سعی در تخلیه راه تنفسی نمود.

 

تاکنون برای شما پیش آمده به دندان درد دچار شده باشید و یا اینکه لثه شما با مشکلی رو به رو شده است؟

آیا تا به حال این موضوع فکر کرده اید که با کسب اطلاعات در زمینه دندانپزشکی در زندگی شما این امکان وجود دارد که روزی در زندگیتان به کار آید و این دانستنی ها را مورد استفاده قرار دهید؟

آیا به این موضوع پی برده اید که در صورت بالا بودن اطلاعات شما در زمینه دندانپزشکی به طور خود به خود بسیاری از سوالات شما را در این زمینه بدون جواب نخواهند ماند؟

دفعات زیادی از مراجعات شما به دندانپزشکی و پزشکی ناشی از این موضوع دارد که آگاهی ها و دانستنی های شما در این زمینه پایین می باشد. که با کسب این دانستنی ها می توانید این مشکل را برطرف کنید.

هر انسانی خواستار جذب دانستن به خود است. و آن هم نوعی دانستنی که از آن بتواند استفاده کند. و همواره در مورد دندانپزشکی سوالات متعددی در ذهن شما پدیدار می شود که ممکن است برای آنها پاسخ قابل قبولی نداشته باشید.

و ممکم است برای رفع سوال هایتان از دندانپزشک سوال کنید و ممکن است فرصت چنین کاری را نداشته باشید. دندانپزشکان همواره با سوالات زیادی از بیماران خود روبه رو می شوند.

سوالاتی که خیلی تخصصی نبود و بخشی از اطلاعات عمومی به حساب می آیند. که هر فردی پاسخ آنها را بداند. انسانی که تشنه کسب دانستنی های مختلف است، سعی بر کسب اطلاعات بیشتر می باشد.

و شاید برای شما این سوال پیش بیاید که این اطلاعات را از کجا بدست آوریم؟ از بزرگتر ها ،از رسانه های عمومی از کتاب هایی که مطالعه می کنیم؟ و یا اینکه با سوال کردن از دیگران اطلاعات عمومی خود را روز به روز افزایش دهیم.

با پیشرفت های شگفت انگیز بشر در علوم مختلف عطش هر چه بیشتر دانستن اوست. نتیجه تلاش او در یافتن پاسخ سوالا تی است که داشته است. همراه با پیشرفت های علمی بشر در دسترسی او به علوم و تکنولوژی جدید سطح فرهنگ عمومی نیز در همه ی زمینه ها ارتقاء یافته و آگاهی مردم فزونی گرفته است.

تجربه ثابت کرده است بتدریج با ارتقاء آگاهی مردم ،خواسته ها مطالبات آنان نیز بالا می رود. این مسأله در علوم در علوم پزشکی نیز صادق است، هر چه اطلاعات پزشکی مردم بالاتر رود توجه آنها به سلامتی خود و حساسیت آنان در این زمینه افزایش می یابد.

مقایسه ای بین میزان آگاهی و نوع تقاضای مردم در گذشته و امروز شاهد این مطلب است که همسو با افزایش آگاهی مردم، خواسته ها و مطالبات آنان نیز تغییر یافته است.

این مسأله در همه ی مسائل زندگی صادق است. با رشد آگاهی های مردم، مطالبات اقتصادی، اجتماعی، سیاسی و بهداشتی، درمانی آنان نیز رشد می کند. در زمینه علوم پزشکی تحقیقات نشان داده است، هر چه آگاهی مردم از سلامت و بیماری افزایش یافته است، هم حساسیت آنان نسبت به سلامت خود بیشتر شده و هم نوع تقاضای آنان برای دسترسی به سلامت هر چه بیشتر تغییر یافته است.

بسیاری از والدین بچه ها هنگام مراجعه به مطب از دندانپزشک سوال می کنند که چرا ناهنجاری های دندانی فکی زیاد شده است؟ پاسخ دندانپزشک به این سوال این است که یکی از دلایل آن این است که توجه ما به به داشتن دندان های زیبا و منظم بیشتر شده است، در گذشته مردم به اینگونه مسائل اهمیت نمی دادند.

به همان نسبت که آگاهی مردم از سلامت بیماری رشد نموده تقاضای آنان نیز برای دریافت خدمات بیشتر شده و سطع توقعات آنان نیز بالا رفته است. بحث نیا و تقاضا نیز از همین جا به وجود می آید.

تقاضای مردم برای دریافت خدمات بهداشتی، درمانی به دنبال کشف نیاز آنان است. کشف نیاز هم از طرق مختلف از جمله افزایش سطح آگاهی های عمومی یا هنگام معینه و یا در اثر بروز علائم یک بیماری صورت می گیرد.

به عنوان مثال فردی که یک یا چند دندان پوسیده در دهان دارد، ممکن است خودش آگاه نباشد و لذا به دنبال درمان هم نمی رود. آگاهی به وجود این پوسیدگی ها به یکی از طرق زیر برای بیمار حاصل می شود: برای معاینه سلامت دندان های خود نزد دندانپزشک می رود.

با آگاهی از علائم پوسیدگی خودش متوجه آن می گردد. دندان درد می گیرد و بیمار برای معالجه دندان به دندانپزشک مراجعه می کند. باید این موضوع را دانست که بهترین حالت کشف نیاز ارتقاء آگاهی است و بدترین حالت آن بروز بیماری است.

 

چگونگی تشخیص یک دندانپزشک عمومی از یک متخصص ارتودنسی به شرح زیر می باشد:

از ساده ترین روش ها جهت متوجه شدن این امر دقت در مهر دندانپزشک و همچنین مشاهده عناوینش در تابلوی وی می باشد. و متخصص ارتودنسی دوره های لازم را جهت کسب تخصص ارتودنسی بعد از اینکه دوره دندانپزشکی عمومی خود را طی کرد در دانشگاهای معتبر کسب کرده.

و روش دیگری که می توان دریافت پزشک مورد نظر دارای چه تخصصی است این است که می توان اسم دندانپزشک مورد نظر را از لیست متخصصان ارتودنسی در ایران مشاهده نمود.

پس یک دندانپزشک عمومی تا یک درمان مشخصی را می تواند انجام دهد. و درمان های بیشتر از حیطه علمی او خارج می باشد. در زمان های نه چندان دور مردم برای رفع بیماری ها و مشکلات دهان و دندان خود به حکیم مراجعه می کردند.

و حکیمی که درمان درد ها را می دانست و بسیار قابل اعتماد واقع می شد و که با گذشت زمان و پیشرفت در علم فرا گرفتن همه ی درد ها کار ممکنی به حساب نمی آید. و با این وجود درمان هر عضوی از بدن در رشته های مختلف به صورت تخصصی تر آموزش داده می شود. که دندانپزشکی یکی از آنهاست.

آن دسته از افرادی که به سلامتی خود اهمیت می دهند و مراجعه به دندانپزشک را از موارد ضروری در حفظ سلامت دهان و دندان خود می دانند باید این موضوع را بدانند که در انتخاب دندانپزشک خود فاکتور های لازم را در نظر بگیرد و بایستی دندانپزشکی را انتخاب کنند که اطمینان حاصل را از داشتن مدرک دانشگاهی معتبر وی داشته باشند. و به طور علمی روش درمان های مربوط به دهان و دندان را فرا گرفته باشند.

 
ویدیو نظرات بیماران دکتر ابراهیم گل - دندانپزشکی
 
 

ایمپلنت فوری دندان

کاشت ایمپلنت + روکش دندان + تحویل فوری حتی یک روزه

کاشت ایمپلنت و روکش دندان - تحویل فوری حتی یک روزه - دندانپزشکی
ایمپلنت دندان ( Dental Implant ) یا فیکسچر در اندازه ریشه دندان جایگزین دندان از دست رفته می شود.

پس از جوش خوردن ایمپلنت قالبگیری انجام می شود و پس از ساخته شدن پروتز در لابراتوار، روکش به بیمار تحویل داده می شود؛

گاهی می شود این پروسه را حتی در یک روز انجام داد.

 

در صورتی که یک یا تعدادی از دندان هایتان را از دست داده اید و نیاز به اطلاعات بیشتر دارید،

پس هر چه سریع تر برای تعیین وقت چکاب و مشاوره با ما در ارتباط باشید.
 
 
 

نظرات کاربران

captcha Refresh
علیرضا خطیبی
۱۴۰۰/۰۵/۰۵۰۰
پاسخسلام ممنون از سایت مفید و کاملتون
دکتر ابراهیم گل
۱۴۰۰/۰۵/۰۹۰۰

سلام وقت به خیر

ممنون از توجهتون.

موفق باشید.

ناشناس
۱۴۰۰/۰۲/۰۶۰۰
پاسخ سلام خسته نباشین خانم دکتر
هزینه ی درمان لبخند لثه ای ناشی از کوتاهی لب بالا چقدر میشه؟
مولایی
۱۳۹۹/۱۱/۰۷۰۰
پاسخ

سلام،خسته نباشید. آیا استفاده از دهان شویه باعث تغییر رنگ دندانها می شود؟با تشکر از سایت خوب شما.

دکتر ابراهیم گل
۱۳۹۹/۱۱/۱۹۰۰

سلام وقت بخیر

حتما قبل از مصرف دهان شویه با پزشک خود در مورد نوع و مدت زمان مصرف آن مشورت کنید.

اما به طور کلی در بین تمامی انواع شوینده های شیمیایی دهان، دهان شویه درمانی و ضد میکروب بیشترین اثرات نامطلوب بر تغییر رنگ دندان ها را داشته و می تواند حتی به مینای دندان نیز آسیب برسانند.

عضویت در خبرنامه

با عضویت در خبرنامه می توانید از جدیدترین مقالات، اخبار و تخفیفات سایت در ایمیل خود با خبر شوید

راه های دسترسی به کلینیک دندانپزشکی دکتر ابراهیم گل:

آدرس :شهرک غرب - بلوار دادمان - بین خیابان فلامک و بلوار فرحزادی - خیابان فخارمقدم - کوچه گلبرگ یکم شرقی- پلاک 4 - واحد 2

تلفن : 86128996

مسیر دسترسی: میدان صنعت، بلوار فرحزادی، بیمارستان آتیه. (از بیمارستان آتیه به سمت خیابان فلامک، نبش خیابان گلسا)

dr. ebrahimgol location